Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Prison (1988)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Renny Harlin
Medvirkende: Viggo Mortensen, Lincoln Kilpatrick, Lane Smith m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 11. august 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1968 blev statsfængslet Creedmore i Wyoming nedlagt og siden har det fået lov til at forfalde.

Men nu tyve år senere bliver det gamle fængsel genåbnet grundet nedskæringer. Det varer ikke længe før busser med 200 fanger bliver kørt ind i fængselsgården under ledelse af den yderst barske fængselsbetjent Ethan Sharpe (Lane Smith). Han var tidligere fængselsbetjent i selvsamme fængsel og kender dets kringelkroge og hemmeligheder.

En af fangerne er den populære biltyv Burke (Vigggo Mortensen). Fangerne skal selv være med til at renovere fængslet, og da Burke og en medfange får til opgave at bryde forseglingen ind til henrettelsesrummet, sker der ting og sager.

En ånd slippes løs, og den er bestemt ikke en god ånd. Den er ond ... meget ond og vil have hævn for en forbrydelse begået for over tredive år siden.

Prison var Viggo Mortensens første film som skuespiller, og selv om rollen ikke kræver det store talent og han ikke har mange dialoger, aner man straks hans talent. Han fik sit store gennembrud i Ringenes Herre som Aragorn. Dernæst er det gået slag i slag for Viggo i blandt andet Hidalgo, A History of Violence og senest Appaloosa.

Det var også den finskfødte filminstruktør Renny Harlins amerikanske debut, og selvom der ikke er meget kød på historien, er det en ganske hæderlig debut. Han har senere stået bag film som Cliffhanger, Die Hard og Eksorcisten - begyndelsen.

Prison byder på meget splat og makabre, og, ikke mindst, opfindsomme mord. Den underholder ganske vist, men bliver meget hurtig forudsigelig.

Der er ikke så meget gys i den, som man kunne ønske, men selve set up'et er ganske fremragende. Den er optaget on location i et nedlagt og faldefærdigt fængsel i Rawlins i Wyoming. Dette giver den helt rigtige stemning af klaustrofobi og ildelugtende små celler.

Prison er en af de bedre fængselsfilm, endda tilsat blod, uhygge, splat og en smule gys. En film, som absolut kan anbefales, hvis man er til denne genre. Og Viggo Mortensen er bestemt værd at studere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017