Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Prag (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ole Christian Madsen
Medvirkende: Mads Mikkelsen, Stine Stengade, Jana Plodková m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. maj 2007
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Christoffers (Mads Mikkelsen) far skred fra sin familie og bosatte sig i Prag, Tjekkiet, da Christoffer var 15 år. Siden har han ikke set eller hørt noget fra sin far, før nu 27 år senere, hvor faderen er død.

Christoffer og hans smukke kone Maja (Stine Stengade) tager til Prag for at få udleveret liget til familiegravstedet i Danmark, samt få ordnet diverse papirarbejde.

De praktiske opgaver i forbindelse med udleveringen af den afdøde, overskygges hurtigt af deres indbyrdes problemer. Christoffer finder ud af, at Maja har haft en anden i et halvt år, fordi hun føler sig følelsesmæssigt forladt af Christoffer. Hun har intet billede af ham mere - mentalt.

Men også andre problemer trænger sig på i den smukke hovedstad. Christoffer møder Alena (Jana Plodková), faderens unge smukke husholderske, der stadig bor i huset sammen med sin datter. Et bekendtskab der vanskeliggøres af, at hun ikke taler engelsk, og han ikke tjekkisk.

Opholdet i Prag bliver en emotionel kamp for ægteparret, nok mest for Christoffer. Han kæmper for sit ægteskab og for at acceptere sin far og hans manglende tilstedeværelse gennem opvæksten. Bitterheden, vreden og frustrationerne gnaver dybt og inderligt.

Instruktøren Ole Christian Madsen, der står bag blandt andet Nordkraft, og manuskriptforfatteren Kim Fupz Aakeson, som er mester af blandt andet Rene hjerter, En soap og Kinamand har formået at skrue en formidabel historie sammen.

Det er en gribende beretning fra hverdagslivet om parforholdets vanskeligheder grundet manglende kommunikation og måske bare fastlåste vaner og rutiner, der ydermere blotlægges i en fremmed by langt fra dagligdagens trygge rammer. Måske derfor at historien virker så ægte og realistisk.

Hele filmen bæres oppe af Mads Mikkelsen. Hans sørgmodige og desperate øjne borer sig ind i bevidstheden, og man føler hans smerte, når hans verden langsomt krakelerer. Jeg har aldrig set ham bedre. Det er fuldt forståeligt, at udlandet har fået kig på ham. Han er en fantastisk skuespiller, der spænder vidt. Samtalerne mellem Jana Plodková som Alena og Mads Mikkelsen er rørende, selvom de ikke taler samme sprog. De fornemmer. Det er så smukt.

Den melodramatiske musik sat sammen med de smukke optagelser giver en helstøbt oplevelse. Selvom Prag er en meget tungsindig film, formår den dog at give lidt humor og medmenneskelighed med i købet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017