Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Possession (1981)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Andrzej Zulawski
Medvirkende: Isabelle Adjani, Sam Neill, Carl Duering m.fl.
Varighed: 123 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On Air
Udgivet: 4. februar 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Vi befinder os i vestberlin under den kolde krig, hvor Mark (Sam Neill) kommer hjem fra forretningsrejse. Hans kone Anna opfører sig en kende besynderligt og pludselig proklamerer hun, at hun forlader ham og sønnen Bob.

Mark bliver ude af sig selv dels af desperation, dels af jalousi og han får opsnuset, at Anna har en anden, Heinrich.

Snart er Anna væk, og Mark sætter en detektiv til at finde hende. Da detektiven finder hende, bliver han brutalt myrdet.

Mere skal der absolut ikke røbes af denne kultgyser, der nu udgives i den uklippede directors cut, der har vundet et hav af priser, blandt andet Publikumsprisen på Fantasporto festivalen og Kritikernes Pris på Sao Paulo festivalen.

Det er en fremragende gyser, som hænger godt sammen. Skuespillet er i top, men den skuespiller, der virkelig træder i karakter, er Isabelle Adjani, som Anna. Hun modtog også en del priser for bedste skuespiller for sin rolle, blandt andet på Cannes festivalen og César.

Hun er skræmmende uhyggelig og realistisk, og det forlyder, at da hun selv så det færdige resultat, blev hun så skræmt, at hun forsøgte at begå selvmord.

Selvom Possession er fra 1981, virker den på ingen måde forældet, måske virker speciel effects lidt komiske, men vi er jo blevet så forvænte.

Har man lyst til en god gyser, der indeholder vanvid, jalousi, kærlighed og psykisk brutalitet, er Possession et ganske godt valg.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017