Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Pokerspilleren (2004)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Dario Argento
Medvirkende: Stefania Rocca, Liam Cunningham, Silvio Muccino m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 7. marts 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Politiinspektør Annas (Stefania Rocca) dag starter dårligt. Hun har fødselsdag, og hendes påtrængende og forelskede kollega Carlo forærer hende blomster, hvilket hun bliver lettere irriteret over.

Ydermere tikker en mail ind fra en ukendt person med en indbydelse til et on-line privat pokerspil. Indsatsen er en ung, britisk, kidnappet kvindes liv.

Kvinden er den savnede Christina Girdler. Og billedet i mailen levner absolut ingen tvivl om, at denne indbydelse er den ægte vare.

Reglerne er enkle. Hvis politiet ikke spiller med, dræber udfordreren kvinden. Taber politiet, tja, så dræber han hende også. Men vinder politiet, går kvinden fri - uskadt.

Der er også lige et lille men ... For hver hånd, pokerudfordreren vinder, amputerer han en legemesdel fra kvinden. De spiller 3 ud af 1, og må bedste mand vinde.

Først nægter Annas chef, at politiet skal spille med. Så kvinden får halsen skåret over - online.

Eftersom det var en britisk turist, bliver John Brennan (Liam Cunningham) fra den britiske ambassade koblet på sagen. Og det varer da heller ikke længe, før næste pokerudfordring kommer på mailen. Og denne gang spiller politiet med ...

Pokerspilleren (The Cardplayer/Il cartaio) er intens spænding. Det betyder ikke en disse, om man har kendskab til poker eller ej. Man fanger hurtigt, hvem der står til at vinde eller tabe.

Det er nervepirrende spil, der vises online med et web-cam visende indsatsens kneblede angsfyldte ansigt. Og de hjerteskærende skrig, når udfordreren vinder en hånd.

Det er længe siden, jeg har set et så veldrejet plot i denne genre, og på intet tidspunkt havde jeg fat i fjernbetjeningen for at tjekke, hvor længe filmen varede endnu. Jeg var som naglet til sofaen.

Det irriterer mig dog lidt, at skuespillerne taler engelsk og ikke italiensk indbyrdes. Det giver ingen mening, før irske Liam Cunningham (Vinden der ryster kornet, Stranded og Jude) kommer på banen som udsending fra ambassaden.

Men lad det nu være. Spændingen og intensiteten fejler intet i Pokerspilleren.

Instruktøren Dario Argento har stået bag et utal af film. Blandt andet Two Evil Eyes, gialloen Mordets Melodi og, ikke mindst, kultgyseren Inferno. Han kan sit kram, hvilket han også viser med al tydelighed i Pokerspilleren.

Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg ser Pokerspilleren. Det er spænding på højt plan hele vejen igennem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017