Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Player (2013)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Tomas Villum Jensen
Medvirkende: Rasmus Bjerg, Casper Christensen, Lise Kofoed m.fl.
Varighed: 76 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 31. oktober 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Michael Helge (Rasmus Bjerg) er erhvervsadvokat for et stort og anerkendt advokatfirma. Han er dygtig til sit job, står til at blive partner i virksomheden og er kæreste med chefens datter. Det hele ser ud til at køre for den unge advokat.

Problemet er bare, at Michael Helge er en tørvetriller, der egentlig kun går op i sit arbejde. Så da han får besked om, at han skal en tur til Sydfrankrig for at tage sig af en banal sag og samtidig holde nogle dages tvungen ferie, ser han det nærmest som en straf.

Turen til det sydfranske starter da også som en katastrofe. Ved ankomsten er Michael Helges bagage forsvundet, kort efter bliver hans tegnebog stjålet og klienterne viser sig at være svindlere, der franarrer ham 10 millioner kroner af sit firmas penge.

Nu er gode råd dyre. For Michael Helge har hverken penge eller papirer, hjem tør han ikke tage uden de 10 millioner kroner og han kender ingen i det sydfranske. Og så alligevel.

Theo (Casper Christensen), en af vennerne fra kostskoledagene på Herlufsholm, bor nemlig i området. Men Theo er slet ikke som Michael Helge. Theo bor således på en båd, ernærer sig som gambler, tager kokain og er storforbruger af unge, skandinaviske piger.

Modvilligt kontakter den strandede advokat sin tidligere ven. Theo har som altid travlt med at tage stoffer og forføre unge damer, men alligevel ender det umage par med at slå pjalterne sammen, så Michael Helge kan få sine 10 millioner kroner tilbage.

Den kedelige advokat må dog sluge nogle kameler først og møder sågar danske Louise (Lise Kofoed), der rent faktisk kan få tørvetrilleren til at le og drømme. Men da Theo pludselig bliver dømt til afvænning, er det tæt på at vælte alle planer ...

Player er rent umiddelbart en banal komedie med et plot, der er set mange gange før. Men filmen handler også om personlig udvikling, om at tro på sig selv og sine drømme, og at have modet til at følge sit hjerte.

Desuden er der et par sidehistorier. Blandt andet om Theos kamp for at beholde forældreretten til sin søn. Men det er Michael Helges kamp mod og med sig selv, der bærer filmen.

Skuespillet er så som så, hvor præstationerne i flere tilfælde er langt fra godkendte. Særligt skuffer Casper Christensen (blandt andre Klovn), der hverken får udnyttet potentialet i sin rolle som livsnyderen Theo eller formår at gøre karakteren specielt troværdig.

Heldigvis får Rasmus Bjerg (blandt andre Alle for to) langt mere ud af sin rolle som den kedelige og tørre erhvervsadvokat, der pludselig bliver kastet ud i sit livs mareridt - og - eventyr.

Han får samtidig fremragende med- og modspil af Lise Kofoed i rollen som den kønne og livsglade Louise, der alligevel har begge ben plantet solidt på jorden. Og som ender med spille en afgørende rolle i såvel historien som for Michael Helge.

Løjerne er for det meste af filmens vedkommende henlagt til Sydfrankrig. Men det kunne lige så godt have været det Sydfynske Øhav, hvis det ikke lige var for, at den solrige kulisse har givet anledning til at få flettet nogle fortærskede clicheer om bureaukrati og korruption syd for alperne ind i fortællingen.

Selv om Player altså på ingen måde er en stor og mindeværdig oplevelse, så er det udmærket og uforpligtende underholdning i de fem kvarter, filmen varer. Så alt i alt sniger den sig op på en samlet vurdering over middel.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017