Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
P.I.S. Politiets Indsatsstyrke (2000-2001)
 
 
  Genre: Mockumentary
Instruktør: Michael Spooner m.fl.
Medvirkende: Carsten Kressner, Jonas Schmidt, Lai Yde Holgaard, Rasmus Bjerg m.fl.
Varighed: 290 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: EMI
Udgivet: 2002
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Politiets Indsatsstyrke (P.I.S.) er en specialenhed under Rigspolitiet. Enheden tager sig af gidseltagninger, terroraktioner og anholdelser af særligt farlige personer. Som seere får vi lejlighed til at følge enheden sammen med det tv-hold, der som de første får lov at følge de frygtløse betjente i deres arbejde og dagligdag.

P.I.S. løb oprindeligt over skærmen på TV2 Zulu. Og for mange blev serien hurtigt kult. Og det forstår jeg så sandelig, efter at have set alle 13 afsnit, der blev produceret.

For der er tale om satire på højt plan. Undervejs i serien tages mange - på daværende tidspunkt - aktuelle emner op. For eksempel indvielsesritualer, som jo blandt andet visse dele af forsvaret blev presseaktuelle for, for en del år siden. Ligeledes vendes gængse fordomme på fineste og humoristiske vis. Kendte, mærkevarenavne og tv-programmer/film får også et fornemt skud for boven.

Trods den meget tydelige satire og humor, er der skam også masser af action på denne DVD. Men igen må man tage den action, der er, for hvad det er: Satire og humor - og det bærer action-scenerne også klart præg af. Det er action, men uden aldrig at blive rigtig action.

I serien følger vi de fire gennemgående personer, Bjarne Fromberg (Carsten Kressner), John Schmidt (Jonas Schmidt), Niels-Christian "NC" Bonnevie (Lai Yde Holgaard) og Sebastian Dvorski (Rasmus Bjerg), som alle er ansat i P.I.S. I bedste dokumentar-stil følger vi dem alle i deres hverdag. Deres op- og nedture.

Denne DVD kan sagtens ses som en søndagsfilm med burger og cola, men kan også nydes med et glas rødvin og de analytiske briller på. Der er mange små fine detaljer, der først opdages ved andet eller tredje gensyn. Og uanset lejligheden, kan man ikke lade være med at more sig over den grotesk underspillede humor.

De 13 afsnit er fordelt på to DVD'er. Og man kan ud over samtlige afsnit i serien glæde sig over temmelig meget ekstra-materiale. Blandt andet slettede scener, fraklip, alternativ slutning og trailere. Dertil kommer P.I.S.-spillet, der kan afvikles på pc og Mac, samt andre goodies.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017