Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Pirates of the Caribbean (2003)
 
 
  Genre: Action/eventyr
Instruktør: Gore Verbinski
Medvirkende: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley m.fl.
Varighed: 144 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2. februar 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Guvernørens lille datter, Elizabeth, er med sin far og dennes hær ude at sejle, da hun pludselig får øje på en skibbruden dreng, der driver rundt. De får ham hevet ind, og inden andre opdager noget, gemmer hun drengens guldmedaljon, da den er et bevis på, at han er pirat. Og er der noget guvernøren og hæren ikke bryder sig om, er det netop pirater.

Så springer historien frem i tiden. Den skønne Elizabeth (Keira Knightley) er blevet giftemoden, og hendes far har tænkt sig sin gode ven Norrington (Jack Davenport) som et ganske udmærket valg. Den lille dreng, de hjalp ombord i sin tid, Will Turner (Orlando Bloom), er også blevet voksen og arbejder nu som våbensmed hos guvernøren. Turner har øje for Elizabeth, og hun har også et godt øje til den unge mand.

Pludselig angriber pirater byen, anført af kaptajn Barbossa (Geoffrey Rush), og Elizabeth bliver kidnappet. Selvfølgelig vil Turner redde sit hjertes udkårne, og sammen med kaptajn Jack Sparrow (Johnny Depp) sætter de efter kaptajn Barbossa og sørøverskibet Black Pearl. Der hviler en forbandelse over skibet og dets besætning, og for at ophæve forbandelsen, skal de bruge medaljonen.

Der er action fra første sekund, og Johnny Depp bærer hele filmen oppe med sine hurtige replikker og sorte humor. Han får mine tanker hen mod en transvestit i piratkluns med en lille fjer på, og det er ganske bedårende, men måske ikke særlig flatterende for Depp, der sidste år blev kåret som verdens mest sexede mand af People's Magazine i USA.

Historien er, som den slags skal være: Masser af helte og skurke, smuk kvinde i nød, flotte fægtescener og pragtfulde maskeringer. Her kan alle være med, store som små. Filmen får et ekstra klaptræ grundet de afsindigt flotte optagelser. De er mageløse.

Ekstramaterialet byder på en hel del, bl.a.: Audio commentaries, making of, diaries, fly on the set, blooper reel, deletede scenes, moonlight serenade

Filmen gav en indtjening på over 300 millioner dollars alene i USA sidste år, og dermed er filmen den største Walt Disney live actionfilm nogensinde, så det kan vel ikke undre nogen, at der er en to'er i støbeskeen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017