Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Pigtråd på Texas Ranch (1955)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: King Vidor
Medvirkende: Kirk Douglas, William Campbell, Jeanne Crain m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 29. april 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Pigtråd på Texas Ranch (Man Without a Star) er en ægte western, hvor de åbne vidder er domineret af kødkvæg og hvor cowboys rent faktisk lever af at tage sig af de mange tusinder maddyr. Samtidig er det historien om, hvordan den frie ret til landet i guds eget land bliver indskrænket af omstændighederne.

Dempsey Rae (Kirk Douglas), der er en erfaren cowboy og pistolskytte, rejser som blind passager i et tog gennem midtvesten i sin søgen efter et nyt job. Undervejs får han følgeskab af den unge og temmelig naive "Texas" (William Campbell), som han tager under sine vinger.

Omstændighederne vil, at de ender i en mindre flække domineret af kvægfarmere. En enkelt ranchejer skiller sig dog ud, ved at have en gigantisk kvægbesætning i forhold til alle andre i området. Samt ved at være en smuk kvinde.

Dempsey og Texas redder sig et job på den store ranch. Men uro lurer forude. Der er nemlig slet ikke græs nok til alt kødkvæget i området. Særligt ikke da den kvindelige ranchejer, Reed Bowman (Jeanne Crain), beslutter sig for at udvide sin besætning fra 10.000 til 15.000 høveder.

Det får de øvrige kvægopdrættere til at se rødt og de går i gang med at sætte pigtrådshegn op for at sikre føde til deres egne dyr. Pigtråd er dog langt fra populært, specielt ikke hos Dempsey. Så ny begynder en kamp om, hvorvidt landet tilhører alle eller de udvalgte.

Pigtråd på Texas Ranch er ingen årsunge, men den holder sig godt. Der er alle de ingredienser, man forventer. Lige fra heltene til skurkene. Og selvfølgelig blandet med slagsmål, skuddueller, opgør, drama og kærlighed.

Med denne western går du ikke helt galt i byen. Den er ikke blandt de bedste i sin genre, men den nærmer sig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017