Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Pigen og hyacinten (1950)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Hasse Ekman
Medvirkende: Eva Henning, Ulf Palme, Birgit Tengroth m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 5. februar 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 22. oktober 1949 vælger den unge og smukke Dagmar Brink (Eva Henning) at hænge sig efter hun har været til et lille improviseret selskab.

Dagmar testamenter sine få ejendele til naboen Anders (Ulf Palme) og hans hustru Britt (Birgit Tengroth). Dette er overraskende, for de kender hende stort set ikke, men Dagmar har åbenbart ingen familie og ingen nære venner.

Anders, der er forfatter, bliver opslugt af at finde ud af, hvem Dagmar Brink egentlig var, og hvad der fik drevet hende i døden. Eller hvem.

Anders finder frem til en bankier, som Dagmar afpressede for 5.000 kroner. Han møder kunstmaleren Elias (Anders Ek), der malede sit livs værk med Dagmar som model og ikke mindst møder han den selvglade sanger Wille (Karl-Arne Holmsten), der er overbevist om, at han er Guds gave til kvinder.

Hver især bidrager med deres lille bid om historien bag den gådefulde og ensomme pige, der var som en spurv i stormvejr uden et neg at holde sig fast ved.

Pigen og hyacinten (Flicka och hyacinter) er et lille mesterværk, der ved premieren i 1950 skabte stor opstandelse og debat i pressen, da filmen er yderst kontroversiel.

Eva Henning yder sit livs præstation som den unge pige Dagmar, og Ulf Palme som forfatteren Anders, er fantastisk.

Filmens store styrke ligger i dialogerne og flash-backs, og som historien skrider frem, føler man som tilskuer mere og mere besnæret af denne unge pige, og egentlig forstår man godt hendes endegyldige beslutning, selvom den er tragisk.

Nu 58 år efter holder historien stadig vand og Pigen og hyacinten er absolut værd at se. Det er en klassiker med et fantastisk tema, gode skuespillere og en meget nærværende pointe.

Pigen og hyacinten er tankevækkende og smuk. En film jeg varmt kan anbefale.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017