Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Pigen fra Petrovka (1974)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Robert Ellis Miller
Medvirkende: Goldie Hawn, Hal Holbrook, Anthony Hopkins m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. november 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Rusland under kommunismen. Forbud på forbud. Forbud mod jazzmusik, forbud mod fraternisering, forbud mod at bo i Moskva uden speciel tilladelse - der er nok af forbud og dermed også overtrædelser.

Joe (Hal Holbrook) er amerikansk journalist, der er udstationeret i Moskva som korrespondent. Han har formået at få et rimelig tåleligt liv blandt forbud og løgne. Han har fået gode russiske venner, blandt andet Kostya (Anthony Hopkins), der foruden at være svømmetræner også dyrker lidt sortbørshandel.

Kostya introducerer Joe for den unge livsglade Oktyabrina (Goldie Hawn). Hun er en bemærkelsesværdig kvinde. Hun lever i Moskva uden de fornødne papirer, bor på et illegalt pensionat og er venner med jazzmusikeren Leonid (Zoran Andric).

Derudover har hun indflydelsesrige venner, eller elskere om man vil, blandt andet en minister. Joe bliver hurtigt en del af hendes liv, hendes besynderlige omgangskreds og hendes håbløse, ukuelige naive tilgang til livet.

Men Oktyabrina er som hun nu engang er: Flyvsk, fandenivoldsk, livsglad og optimist. Hun spreder glæde og lyse glimt i en ellers så trøstesløs hverdag. Joe bliver forelsket i hende, men gang på gang svigter hun ham og finder en anden.

Pigen fra Petrovka (The Girl from Petrovka) er et bittersødt drama om kærlighed, forståelse og ikke mindst grænseoverskridende venskaber. Men desværre går personerne ikke helt ind under huden, selv om historien er god.

Faktisk lyder beskrivelsen af Pigen fra Petrovka på bagsiden af coveret endnu mere spændende, men den holder ikke stik med, hvad filmen egentlig handler om. Eller også har jeg totalt misforstået handlingen.

Goldie Hawn er bedårende som den evigt vimsende humørspreder og giver et rimelig godt modspil til Hal Holbrook. Anthony Hopkins er også at finde på rollelisten. Jeg kunne dog ikke genkende ham, filmen er jo også 35 år gammel, men han er yderst velspillende i rollen som Kostya.

Pigen fra Petrovka er absolut værd at se. Der er drama, kærlighed, romantik og, ikke mindst, tragedie. Måske nok mest en tøsefilm.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017