Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Pigen for enden af vejen (1976)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nicolas Gessner
Medvirkende: Jodie Foster, Scott Jacoby, Martin Sheen m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 3. februar 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
13-årige Rynn (Jodie Foster) og hendes far har lejet et afsides beliggende hus efter moderens død. De lever et stille liv og vil helst ikke forstyrres.

Faderen er digter og oversætter, og arbejder derfor hjemme. Rynn passer stort set sig selv. Men byens beboere undrer sig over, hvorfor de aldrig ser faderen. Hver gang de lige smutter forbi for at hilse på, er han enten på besøg hos sin forlægger eller arbejder bag lukkede døre og vil under ingen omstændigheder forstyrres.

Især er ejendomsmægleren Mrs. Hallet (Alexis Smith) mere end nysgerrig. Hun er en frygtelig irriterende type, som bare vil vide, hvad der foregår. Hendes voksne søn Frank (Martin Sheen) er også nysgerrig, men mere efter at komme i lag med Rynn, da han bedst kan lide små piger.

Rynn møder den unge, handicappede Mario (Scott Jacoby), som bliver hendes ven og fortrolige. Han bliver en fast støtte og hjælp til at skjule sandheden. Og skulle nogle blive for nysgerrige, har de to unge mennesker også råd for det ...

Jodie Foster var blot 14 år gammel, da hun indspillede Pigen for enden af vejen (The Little Girl who Lives down the Lane), og allerede der udviser hun sit kæmpe talent med sine meget karakteristiske øjne, stemme og gangart.

Hun vandt da også prisen for bedste kvindelige skuespiller på Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, hvor filmen yderligere fik to priser og to nomineringer.

Martin Sheen modtog også prisen for bedste mandlige skuespiller på samme festival, og han er glimrende i rollen som den pædofile Frank. Han er bare så klam, at man har lyst til at ...

Pigen for enden af vejen er en glimrende drama/horror film, selv om der ikke er meget gys. Dertil er den alt for forudsigelig. Det hele ligger i skuespillet, som i den grad bliver båret oppe af Martin Sheen, Scott Jacoby og, ikke mindst, Jodie Foster.

Pigen for enden af vejen har også et godt budskab om, at ikke alle mennesker vil puttes ind i den boks, deres omgivelser nu engang synes, de skal være i. Der skal være plads til individualitet og ikke mindst personlig frihed.

Jeg kan varmt anbefale Pigen for enden af vejen. Den skuffer ikke, og historien holder hele vejen igennem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017