Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Pelle Haleløs i Amerikat (1985)
 
 
  Genre: Tegnefilm
Instruktør: Edward Fleming
Medvirkende: Pelle Haleløs, Maja Flødenæse, Mons, Gladys, Skyskrab Charles m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. april 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Dengang jeg var barn, og det er godt nok længe siden, elskede jeg Gösta Knutssons bøger om Pelle Haleløs og alle de eventyr, han begav sig ud i. Nu kan man så tage på et nostalgisk trip til barndommen med tegnefilmen Pelle Haleløs i Amerikat.

Pelle har lige modtaget sin Dr. Kat-grad i filosofi som den første i hele kvarteret. Selvfølgelig er alle stolte af ham, især hans "kæreste" Maja Flødenæse. Men der er dog lidt brødnid at spore. Især hos Mons, den store hankat i kvarteret, der også bejler til den underskønne Maja Flødenæse.

Mons stabler et gratuleringsparty på benene for Pelle, men med skumle bagtanker. Her møder Pelle sin fjerne amerikanske slægtning, Swansson, der fortæller om det forjættede Amerikat.

Her er alting bare større. Og bedre. Pelle er jo en lille, godtroende kat uden hale, så han tager afsted til Amerikat.

Her kommer han ud i flere forskellige eventyr, men han er drevet af ønsket om at få en hale. Alt kan jo lade sig gøre i Amerikat ...

Pelle Haleløs i Amerikat (Pelle Svansløs i Amerikatt) er en sød fortælling, holdt i en meget naiv og simpel streg. De danske stemmer leveres af Anders Bircow, Claus Ryskjær, Ulf Pilgaard, Kurt Ravn, Thomas Eje og Tom McEwan. Den danske instruktion står Edward Fleming for.

Selvfølgelig er der masser af sang i historien, og dette er jeg vokset lidt fra. Jeg bliver distraheret og lettere irriteret over disse sangindslag, men det hører sig til, og sangene er meget iørefaldende og gode. Trods alt.

Pelle Haleløs i Amerikat er en ganske dejlig lille tegnefilm, som hele familien kan samles om. Især de små poder, tror jeg, vil nyde denne enkelthed samt den sjove historie om en lille, ydmyg, høflig og haleløs kat, der bare gerne vil have en hale.

Så jeg kan da kun anbefale at man samles omkring fjernsynet, fodrer afspilleren med Pelle Haleløs i Amerikat, har nybagte boller og saftevand på bordet, og så bare hygger sig. Sammen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017