Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
Paul McCartney (2012)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Jonas Åkerlund
Medvirkende: Paul McCartney, Diana Krall, Eric Clapton, Joe Walsh m.fl.
Varighed: 127 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Playground Music Scandinavia
Udgivet: 12. november 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Tirsdag den 9. februar 2012 gik musikikonet Paul McCartney i de gamle pladestudier Capitol Studios i Los Angeles.

Paul McCartney - Live Kisses indeholder jazzede evergreens og tre af Sir Pauls egne kompositioner. For blot at nævne nogle af de fantastiske numre, der er at finde på Live Kisses:

I'm Gonna Sit Right Down And Write Myself A Letter
We Three
The Glory Of Love
Bye Bye Blackbird
My Valentine

Og det er lækker, behagelig jazz. Albummet er blevet til i samarbejde med jazzpianisten og sangeren Diane Krall samt et hav af topmusikere. Blandt andre trommeslageren Abe Laoriel Jr. og guitaristen Joe Walsh.

Mellem numrene er små indslag fra blandt andre Stevie Wonder, Diane Krall og Eric Clapton om, hvordan det er at arbejde sammen med et ikon som Sir Paul McCartney.

Foruden at Paul McCartney selv fortæller om tilblivelsen af albummet.

Selve studiet, Capitol Studios, er et gammelt hæderkronet studio, hvor store kunstnere og bands har indspillet deres musik. Blandt de mange kan nævnes The Beatles, Pink Floyd, Frank Sinatra, Nat King Cole, Judy Garland og Shirley Bassey.

Capitol Studios emmer således af ånd, gode historier og gloværdige minder. Dette afspejler sig på magisk vis i indspilningen af Live Kisses.

Det er hyggeligt, afslappet og man mærker med al tydelighed glæden fra samtlige musikere. For ikke at tale om den gensidige respekt. Dels overfor hinanden, dels overfor musikken.

Musikken er udødelig og kan nydes af alle. Også selv om man ikke er til denne genre. Det eneste, der kan ske, er at man bliver i godt humør.

Ekstramaterialet er en lille godbid for sig selv. Her er alle seks versioner af My Valentine videoen, hvor teksten fortolkes på tegnsprog af ingen ringere end Natalie Portman og Johnny Depp.

Derudover er der flere interviews, Making of og photoshoots.

Det er instruktøren Jonas Åkerlund, der står bag. Han er mest kendt for musikvideoer, men har da også prøvet kræfter med gysergenren med Horsemen of the Apocalypse.

Indpakningen er ualmindelig lækker. Skiven kommer i en lille hardcover bog med interviews og fotos fra optagelsen.

Billede og, især, lyden er fremragende, og det er en sand nydelse at lytte med.

Paul McCartney - Live Kisses er en dejlig positiv oplevelse med fantastisk musik og livsglæde. Et must på enhver musikelskers hylde.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017