Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Patient 14 (2004)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Andrew Bakalar
Medvirkende: Lucy Jenner, Costas Mandylor, John de Lancie, John J. York m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 5. september 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Liza Raines (Lucy Jenner) og hendes ven bliver udsat for et voldeligt overfald, hvor overfaldsmanden skyder vennen to gange. Skuddene bevirker, at Liza får akut tinnitus, og hun bliver døv.

Efter et par mislykkede forsøg med høreapparat, får Liza tilbudt en hel ny behandling. En behandling, der endnu ikke er afprøvet på mennesker eller for den sags skyld godkendt af myndighederne. Hun takker gladelig ja, for det støjhelvede hun lever i, er uudholdeligt.

Behandlingen går ud på, at Liza får et skud gensplejsede celler, som så selv finder vej til de ødelagte celler i ørene, og gendanner dem. Forsøget lykkes ud over al forventning, Liza kan høre ti gange bedre end før.

Hvad Liza ikke ved, er, at forsøget er et tophemmeligt program finansieret af det amerikanske militær. De ønsker at skabe den perfekte spion, der kan "høre" andres tanker.

Der er et par underlige huller i plottet, men Patient 14 foregår i et dejligt tempo, som ikke går i stå på nogen måde. Den lægger mere vægt på det lydmæssige end på det visuelle, og det kan virke en kende forvirrende.

Ifølge coveret er filmen baseret på en sand historie, som foregik under navnet "hidden linies" i 1997-98, og er dette korrekt, at der forskes i høreforstærkning der skal bruges på denne måde, er det dels yderst spændende, men også yderst skræmmende.

Patient 14 er en spændende action/thriller, der giver stof til eftertanke. Filmen er ikke det store mesterværk, men en okay film til en kedelig gråvejrsdag.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017