Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Parterapi (2010)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Kenneth Kainz
Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen, Søren Pilmark m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 30. august 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Anders (Nikolaj Lie Kaas) og Puk (Sidse Babett Knudsen) møder hinanden på et diskotek, hvor hun spiller trommer.

Der er en gnist mellem dem og pludselig er 15 år gået. De er gift, har en 14-årig mut teenager, Bitten (Georgia Katerina Potsos), og har just investeret i deres drømmehus.

Desværre er drømmehuset råddent. Det er et rigtigt håndværkertilbud og det vil koste kassen at få det sat i stand. Anders og Puk bliver nødt til at leje kælderen ud, der er fuld funktionsdygtig med stue, køkken, bad og egen indgang.

Det bliver parterapeuten Ulrik (Søren Pilmark), der får lov til at flytte ind, og i starten går det fint. Men det varer ikke længe, før han har sat lus i skindpelsen hos ægteparret.

Ulrik har sin helt egen agenda. Han vil meget gerne flytte fra kælderen og op i de øvre gemakker. Sammen med Puk ...

Parterapi starter rigtig godt. Der er humor, glimt i øjnene og bid i dialogerne. Især kan Puks dialoger genkendes - nok fordi jeg selv er kvinde - og Anders' reaktioner er også meget genkendelige (nok fordi jeg også har kendt en del bløde, søde nokkefår).

Men desværre kammer historien alt for meget over - især til sidst. Det er forbandet synd, for det kunne have været en komedie i topklasse. Historien har så mange fine og gode elementer, at det er fuldstændigt unødvendigt at lade den skride så meget ud i svinget, som den gør.

Søren Pilmark som terapeut er fremragende. Han forstår at vise den manipulerende og beregnende side på glimrende vis. Også Sidse Babett Knudsen og Nikolaj Lie Kaas gør deres arbejde fint og overbevisende.

I en birolle, som vennen Bo, ses Rasmus Bjerg, og ham vil jeg gerne se i en større og bedre rolle. Han udvikler sig hele tiden, og nu må der snart være en instruktør, der vil give ham en karakterrolle af kaliber.

Men alt i alt er Parterapi en okay komedie, der burde have holdt lidt igen på morskaben. Den bliver desværre lidt for anstrengt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017