Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Paris by Night (2012)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Philippe Lefebvre
Medvirkende: Roschdy Zem, Sara Forestier, Samuel Le Bihan m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. maj 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Simon Weiss (Roschdy Zem) er kommisær ved sædelighedspolitiet i den hårde kerne af Paris' natteliv.

Hver nat bliver han kørt rundt til de forskellige natklubber og taler med ejerne, dørmændene, gangstere og andet godtfolk for at forhindre ulovligheder og ballade. Og hver nat får han tildelt en ny chauffør.

Denne nat er det den unge Laurrence Deray (Sara Forestier), der har fornøjelsen af at være chaufføren. Hun får oplevet Paris på en helt anden måde, end hun er vant til fra dagligdagen.

Om natten bliver verden vendt på hovedet, og man kan ikke gå over stregen - for der findes ingen streger. Andet end de baner kokain, der flyder i rigelige mængder.

Hun bliver vidne til mangt og meget denne nat, men også til en kommisær, som bryder regler og love. Som er benhård, men også empatisk og forstående.

Paris by Night (Une Nuit) er en meget eftertænksom thriller. Der er ikke så meget action i. Derimod sker alle begivenheder i et afslappet tempo, hvilket man lige skal vende sig til.

I rollen som kommisær Weiss ses Roschdy Zem (Go Fast og Ærens dage). Han giver sin karakter troværdighed, og man sidder faktisk og får den største respekt og sympati for ham.

For selv om han er hård, har han også stor forståelse for nattens folk. Både for dem, der styrer nattelivet, og for dem, der bruger det. Han udviser en menneskelig indsigt og forståelse, hvilket er en meget fintfølende balancegang.

Man skal nok væbne sig med tålmod, når man sætter Paris by Night i afspilleren, for det er bestemt ikke adrenalinpumpende action, hvilket for mit vedkommende er helt fint.

Handlingen er fin og hænger godt sammen. At der ydermere er et godt tvist, skader bestemt ikke. Jeg kan varmt anbefale at fodre afspilleren med Paris by Night. God historie og gode skuespilpræstationer, så kan man ikke forlange så meget mere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017