Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Pariah (1999)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Randolph Kret
Medvirkende: Damon Jones, Davie Oren Ward, Angela Jones m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. oktober 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Steve (Damon Jones) er en ung fredelig hvid mand, der elsker sin smukke sorte Samantha ud over alle grænser.

En aften overfaldes parret af en flok nynazister, som dels slår Steve ned og dels massevoldtager Samantha, mens de tvinger den forsvarsløse Steve til at se på. Samantha kan ikke bære ydmygelsen og begår efterfølgende selvmord.

Knuget af sorg, som langsomt går over i hævnfølelse, begynder Steve at forbedre sig på at få hævn. Han kronrager sig, får de rigtige tatoveringer og sætter sig ind i den nynazistiske kultur.

Et halvt år senere er han parat og via en af nynazisternes piger, Angela (Angela Jones), kommer han i kontakt med gruppen, der anføres af Crew (Dave Oren Ward).

I begyndelsen accepteres Steve ikke. Han har svært ved at indordne sig og affinde sig med den brutale, meningsløse vold, gruppen udøver mod sorte, bøsser og latinoer. Men snart har han selv svært ved at skelne.

Pariah er en meget voldelig og realistisk film. Den viser råt for usødet denne rå verden, der dog også rummer andre følelser end blot had og hævntørst.

Det er ingen pladderballe historie om de gode mod de onde. Faktisk er alle grupperne af nynazisterne, de homoseksuelle og andre end hvide støbt over samme læst. Slår man dem, slår de tilbage. Meget simpelt.

Pariah kan virke lidt rodet og usammenhængende til tider, og personligt ville jeg gerne have haft uddybet personerne lidt mere. Der er visse scener, som er komplet uforståelige og uden kontekst, men måske er det fordi, jeg ikke kan sætte mig ind i dette voldelige univers.

Billede og lyd er som vanligt, når det er en AWE-udgivelse, i top.

Damon Jones i rollen som den pæne unge mand, der undergår en fantastisk forvandling, er ypperlig i sin rolle. Især i sidste halvdel af filmen. Dave Oren Ward som den nynazistiske leder Crew giver også sin rolle fin styrke og troværdighed. Han døde året efter optagelserne efter et trafikskænderi, hvor han blev dolket ihjel - kun 27 år gammel.

Jeg tror, at enten elsker man Pariah eller også hader man den, og synes den er en dårlig efterligning af for eksempel Romper Stomper. Men uanset hvad, er Pariah en film, der giver stof til eftertanke. Især nu, hvor vores virkelighed bliver præget af mere og mere meningsløs vold.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017