Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Paradise Alley (1978)
 
 
  Genre: Actiondrama
Instruktør: Sylvester Stallone
Medvirkende: Sylvester Stallone, Lee Canalito, Armand Assante m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 2. december 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
De tre Carboni-brødre, Cosmo (Sylvester Stallone), Victor (Lee Canalito) og Lenny (Armand Assante), bor i tiden kort efter anden verdenskrig i New Yorks slumområde, Hell's Kitchen. De tre brødre er vidt forskellige, men er først og fremmest brødre på godt og ondt.

Cosmo går ikke af vejen for fup og fiduser for at lave en hurtig skilling, og spil og væddemål er blot endnu en måde at tjene penge på. Victor lever af at slæbe is i store blokke og er ikke verdens hurtigste gazelle på savannen, men stor og muskuløs, mens Lenny er krigsveteran og bedemand.

Alle tre har en drøm om at skaffe penge nok til at kunne flytte fra slummet i Hell's Kitchen. Men hverken fup og fiduser, slæbe is eller jobbet som bedemand giver nok til at opfylde drømmen.

En vej til nok penge er dog er at lade Victor blive professionel bryder og så vædde på udfaldet af kampene. Så Victor bliver til Kid Salami og går i ringen. Og Victor har dog også et klart talent som bryder.

Cosmo bliver hans træner, mens Lenny bliver hans manager. En rolle, der får Lenny til at skifte karakter fra den blide, troende bror til benhård forretningsmand, der ikke tager hensyn til sine brødre.

Paradise Alley er interessant på flere måder. Ikke kun er det den første film, Sylvester Stallone har instrueret. Det er også blandt de første film, han selv har skrevet manuskriptet til. Og så synger Stallone tilmed selv titelsangen.

Men filmen er også speciel på en anden måde, idet den viser Sylvester Stallone som en ganske udmærket karakterskuespiller. Altså langt fra den fåmælte, hårdtslående type, vi ellers er mest vant til fra denne skuespillers side.

Så selv om Paradise Alley i høj grad handler om brydning, så er det reelt blot en meget lille del af historien. I stedet handler filmen langt mere om drømme, mål og følelser. Samt ikke mindst familie og ære.

Måske ikke verdens mest actionfyldte film, men bestemt en film, der er værd at stifte bekendtskab med!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017