Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Parade (1974)
 
 
  Genre: Cirkus
Instruktør: Jacques Tati
Medvirkende: Jacques Tati m.fl.
Varighed: Ca. 85 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Parade fra 1974 endte med at blive det sidste færdiggjorte værk fra den franske komiker og instruktør Jacques Tati. Det er ikke så meget en egentlig film, da det er en optagelse af en cirkus-forestilling, lavet i samarbejde med Sveriges Radio og optaget i Stockholm.

Det er flot show, hvor instruktøren selv fungerer som såvel den gennemgående kunstner og sprechtalmeister. Jacques Tati begyndte sin kunstneriske karriere som mimiker, hvilket han har trukket på i sine film og også benytter til fulde i denne forestilling.

Mimik spiller nemlig en stor rolle i forestillingen, hvor Jacques Tati blandt optræder i rollen som tennisspiller, lystfisker og forskellige betjente, der skal dirigere trafikken. Og det han gør han overbevisende og meget underholdende.

Ud over mesteren selv, optræder en lang række kunstnere med flotte og opsigtsvækkende numre. Også publikum inddrages i forestillingen, ligesom det er tydeligt, at der er "plantet" deltagende i forestillingen blandt publikum. Det er med til at skabe en god stemning hos det allerede oplagte publikum.

Ud over selve forestillingen er publikum en oplevelse i sig selv. Selv om jeg bestemt ingen vårhare er, så havde jeg helt glemt hvor hippie-inspireret datidens påklædning var. Ganske som de yngres frisurer.

Alt i alt en særdeles underholdende DVD, der absolut er værd at stifte bekendtskab med, hvis man blot er den mindste smule til cirkus og komedie uden ord. For det er virkelig et show med ganske få replikker.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017