Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Palo Alto (2007)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Brad Leong
Medvirkende: Aaron Ashmore, Johnny Lewis, Justin Mentell, Ben Savage m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 3. juni 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Alec, Nolan, Ryan og Patrick er fire venner, der alle er i deres første år på college. Og alle fire er de hjemme på en kort ferie.

Den sidste aften af ferien, hvor mange i forstaden Palo Alto har mæsket sig i den traditionelle Thanksgiving kalkun, har de været sammen til fest. Men nu er de så klar til at fortsætte aftenen hver for sig.

Patrick (Ben Savage), der er gruppens dydsmønster, tager hjem til kæreste gennem mange år, for at være sammen med hende den sidste aften, inden turen går retur til college. Men kæresten slår op med ham og Alec ender med at lære en del om sig selv og opleve et mere spændende liv.

Tørvetrilleren Nolan (Johnny Lewis) får et lift af en af sine gamle high school buschauffører, pragtfuldt spillet af Tom Arnold. På turen, hvor der bliver talt om løst og fast, og livets goder og værdier, møder de en ung, køn pige, der vælger at tage med på køreturen. Tilsammen ender buschafføren og den unge pige med at ændre Nolans liv for altid.

Ryan (Justin Mentell) tager hjem til sin high school kæreste, som han egentlig mest betragter som en bolleveninde, når han alligevel er hjemme på ferie. Under et skænderi får han fortalt om sit syn på veninden, så hun stikker af i hans bil.

Alec (Aaron Ashmore), der går temmelig meget op i at blive optaget i et af sit colleges broderskaber, møder en ældre college-elev fra samme broderskab. Det ender med at give ham et nyt og meget anderledes syn på broderskaber.

Palo Alto er meget langt fra de amerikanske ungdomsfilm, der ellers er den gængse vare. De enkelte hovedpersoner spiller med overbevisning og er troværdige i deres roller.

De individuelle historier er også gode og virker ægte. Der er substans og kød på i en grad, man ellers ikke er forvent med i ungdomsfilm. Der er bestemt ingen tvivl om, at instruktøren og forfatterne har begået et godt stykke håndværk med Palo Alto.

I starten ligner Palo Alto ellers noget, man har set før. Men heldigvis udvikler den sig meget hurtigt til en oplevelse, der er langt bedre end denne anmelder egentlig havde frygtet og forventet. Det er en præstation, jeg gerne løfter hatten for.

Så selv om Palo Alto vel egentlig er en ungdomsfilm og komedie, så er den alligevel også langt mere end det med sin historie. Den kommer nemlig langt dybere end det normale stereotype og overfladiske. Kan kun anbefales.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017