Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
PULSE (1994)
 
 
  Genre: Rock
Instruktør: David Mallett
Medvirkende: David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright m.fl.
Varighed: 145 minutter plus ekstramateriale
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Import
Udgivet: 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I 1994 lagde Earls Court i London skueplads til en hel stribe udsolgte koncerter med Pink Floyd. Det kom der albummet PULSE ud af samt en koncertvideo, der blev udgivet på VHS. I 2006 udkom koncerten så på DVD efter en digital restaurering og nyredigering af de oprindelige optagelser.

Blandt det spillede materiale er der numre fra en række af Pink Floyds albums, The Piper at the Gates of Dawn, Meddle, Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, The Wall, A Momentary Lapse of Reason og The Division Bell, der dækker perioden fra 1967 til 1994.

På scenen i London er de tre tilbageværende Pink Floyd medlemmer, David Gilmour (guitar og vokal), Nick Mason (trommer) og Richard Wright (keyboards og andenvokal). Syd Barrett og Roger Waters, der begge var med til at stifte bandet, forlod gruppen i henholdsvis 1967 og 1985, og er naturligvis ikke med på scenen. Til gengæld bliver Syd Barrett mindet på denne DVD i en del af ekstramaterialet, mens Roger Waters naturligvis gør sig gældende som medkomponist på hovedparten af koncertens numre.

Ud over de tre oprindelige Pink Floyd musikere deltager også Sam Brown (kor), Jon Carin (keyboards), Claudia Fontaine (kor), Durga McBroom (kor), Dick Parry (saxofon), Guy Pratt (bas og andenvokal), Tim Renwick (guitar) og Gary Wallis (slagtøj og trommer) på scenen i Earls Court.

Lige siden de første gang indtog scenen, har Pink Floyds koncerter været oplevelser, hvor musikken har været krydret med forskellige former for lyd- og lyseffekter. For eksempel var Pink Floyd blandt de allerførste til at udnytte opvarmede olier til at danne mønstre i deres lysshows.

Flere af bandets medlemmer havde desuden en fortid som arkitektstuderende, hvilket fik dem til at internessere sig meget for scenedesign og dekorationer i forbindelse med koncerterne. Faktisk var deres koncerter ofte rene udstyrsstykker, der mere end blot en musikalsk oplevelse var totaloplevelse, hvor man fik bombarderet sine sanser med indtryk.

Dette kommer til fulde til skue på denne fantastiske koncertoptagelse. Ikke kun er lysshowet nærmest i en verden for sig, men også brugen af effekter er i en klasse for sig selv. Blandt de mere spektakulære effekter ved PULSE-koncerten er således flyvende grise med lysende øjne, en Spitfire, der flyver over publikum, og verdens største spejlkugle.

DVD-udgaven af PULSE omfatter to af de sølvglinsende skiver. Første skive rummer primært et greatest hits af numre fra nogle af bandets store pladeudgivelser gennem 27 år.

Stort set hele anden DVD på denne koncertoptagelse er dedikeret til numre fra The Dark Side of the Moon. Det oprindelige album fra 1973 var ikke blot en kæmpe succes for Pink Floyd, men er faktisk blevet et af musikhistoriens mest succesfulde albums med over 40 millioner solgte eksemplarer.

Det er også på anden DVD på man finder den spektakulære finale med ekstranumrene, som blandt andet inkluderer Comfortably Numb og Run Like Hell fra det populære The Wall album fra 1979. Og ganske som på den første DVD, rummer også denne masser af ekstramateriale.

Ekstramaterialet på PULSE er nemlig et kapitel for sig. Eller rettere flere, for der er nærmest oceaner at vælge mellem. Og ikke kun billedmæssigt, men også lydmæssigt. Det er således muligt at vælge mellem flere forskellige lydindstillinger og -kvaliteter, ligesom der er masser af filmiske perler. Inklusive ekstramaterialet kommer den samlede spilletid op på over 4 timer!

Er du til Pink Floyd, kommer du ikke uden om PULSE. Det er et brag af en koncert, der kan nydes igen og igen. Så snyd ikke dig selv for denne totaloplevelse for en god del af sanserne.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017