Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Out of Reach (2004)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Po-Chih Leong
Medvirkende: Steven Seagal, Ida Nowakowska, Matt Schulze m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. juli 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I samme øjeblik Steven Seagal toner frem på skærmen i denne film, tænker man omgående "fyrre, fed og færdig". For den toptrænede krop, jeg ellers forbinder med actionskuespilleren, er blevet ikke kun tydeligt ældre, men også langt mere flabset - for nu at bruge et pænt udtryk.

Men trods det, at Steven Seagal for længst har passeret det halve århundrede og taget en del vægt på de senere år, så har kampsportseksperten bestemt ikke glemt sin slag- og sparketeknik. Det bliver i hvert til fulde bevist i denne film. Steven Seagal er nu heller ikke den eneste, der har klaret sig i actiongenren i en høj alder. Et andet godt eksempel er Clint Eastwood.

I filmen spiller Steven Seagal den tidligere regeringsansatte William Lansing. Hvem Lansing tidligere har arbejdet for, bliver aldrig helt afklaret, men det er en af de tjenester, man aldrig helt får lov at forlade igen.

Lansing lever et tilbagetrukket liv i en bjælkehytte i skoven, hvor han hjælper tilskadekomne dyr med at komme til hægterne. Samtidig er han sponsorfar for en forældreløs, polsk pige, Irena, som han ivrigt udveksler breve med samt lærer hende at skrive og tyde koder. Noget, der skal komme hende til gode, efterhånden som handlingen i filmen skrider frem.

Irena bliver nemlig en dag, sammen med en lang række af de øvrige piger, fjernet fra børnehjemmet af en gruppe mænd, der tydeligvis ikke har de mest reelle hensigter. Det lykkes Irena at få besked om det skete sendt til Lansing, der drager til Polen for at tage affære.

Så vil jeg ikke røbe mere af handlingen i filmen, der for det meste foregår i Polen. Dog vil jeg godt røbe, at det irriterer mig grusomt, at alle, uanset nationalitet, taler amerikansk. Aller højst en accent byder på noget, der ligner en sproglig og naturlig oplevelse i en historie, der trods alt foregår i et land, hvor kun et fåtal indtil for få siden beherskede andet end polsk.

Filmen byder på en god historie, der desværre er såvel aktuel som den er moralsk ubehagelig, da den sætter fokus på handel med børn på tværs af landegrænserne. Historien, som i øvrigt er skrevet af Steven Seagal selv, er desuden velfortalt.

Men hvis man forventer den samme mængde action som i de ældre Seagal-film, bliver man med sikkerhed skuffet. Seagal har uden tvivl erkendt sin fremskredne alder og ikke inkluderet nær så mange eller voldsomme actionscener som i sine tidligere film. Al ære og respekt for det!

Men det gør bestemt ikke filmen til en familiefilm, der nydes en søndag eftermiddag med kakao og hjemmebag. Det tillader emnet ganske enkelt ikke. Ja, menneskehandel er desværre et faktum, men derfor behøver vi jo ikke udsætte vore børn for den slags ubehageligheder i en alt for tidlig alder.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017