Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 40
O's historie, del 2 (1984)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Éric Rochat
Medvirkende: Sandra Wey, Manuel de Blas m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 2. juni 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det erotiske drama om kvinden O, der af kærlighed lader sig underkaste fuldstændigt og betingelsesløst er oprindelig en erotisk novelle fra 1954. Den udkom som film i 1975 under samme navn, O's historie. En film, der i store træk holder sig til den oprindelige fortælling.

Siden har en del fortsættelser set dagens lys, blandt andet O's historie, del 2 (Historie d'O: Chapitre 2), der ikke har synderlig meget med den oprindelige film at gøre. Måske lige bortset fra, selvfølgelig, det meget korte navn på filmens hovedperson.

Historien er mere tyndbenet end hos en aneroksi-lidende i terminal-stadiet. En forretningsmand, Pembroke (Manuel de Blas) bliver en trussel for en række andre forretningsmænd. Derfor hyres O (Sandra Wey) til at neutralisere ham ved at inddrage Pembroke i en seksuel skandale.

O kaster sig over forretningsmandens kone, datter og søn, så de inddrages i forskellige seksuelle udskejelser. Målet er, at bringe Pembroke i forlegenhed og give hans forretningsmæssige rivaler et afpresningsmiddel.

I sidste ende er Pembroke dog smartere end sine rivaler og ender med at neutralisere dem i stedet. Da den stenrige forretningsmand efterfølgende vælger at tage et opgør med O også, bliver han i stedet knækket af O.

Umiddelbart lyder det ikke som verdens ringeste plot, og filmen kunne da utvivlsomt også have været langt bedre. Men den er desværre rodet og usammenhængede. Nogle gange så slemt, at man faktisk helt taber tråden.

Lyden er desværre heller ikke noget at råbe hurra for. Det er tydeligvis ikke her, den største del af budgettet har været brugt, for lydniveauet svinger gennem hele filmen. Eneste formildende omstændighed i den sammenhæng er, at man kan vælge mellem fransk og engelsk lydspor.

Filmens kulisser har dog uden tvivl udgjort en stor del af udgifterne til dette makværk af en film, ligesom de mange flotte kvinder nok ikke har spillet med blot for at fremme karrieren. For kulisserne er vitterlig flotte og de fleste af de medvirkende kvinder er lige så.

Det er dog bare langt fra nok til at rette op på helheden i denne cirka 93 minutter alt for lange film. Desuden er filmen hverken fugl eller fisk. Der er hverken drama eller erotik nok til at kunne tilfredstille nogens lyst til at stifte bekendtskab med denne type film.

Denne anmelder kan dermed ikke få sig selv til at tildele mere end et halvt klaptræ. Og det gives udelukkende fordi man trods alt får et DVD-omslag med, der vil kunne finde anvendelse til mere fornuftige formål. Selve DVD-skiven kan så passende anvendes som bordskåner eller lignende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017