Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Oscar (1967)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Eduorad Molinaro
Medvirkende: Louis de Funès, Claude Rice, Agathe Natanson, Claude Gensac m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. maj 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den franske komiker Louis de Funès spiller hovedrollen som mangemillionæren Bertrand Barnier i denne forvekslingskomedie, der er fyldt med misforståelser, forviklinger og intriger. Bertrand Barnier opsøges en tidlig morgen af Christian Martin (Claude Rice), der, udover lønforhøjelse, vil anmode om hans datters hånd.

Det viser sig dog ikke at Bertrand Barniers datter alligevel, men en der har udgivet sig for at være hans datter. I mellemtiden har hans rigtige datter løjet sig gravid for at få lov til at gifte sig. Så gode dyr begynder at være rådne.

Forviklingerne bliver ikke mindre af tre ensudseende kufferter med smykker for 60 millioner franc, 60 millioner franc i kontanter og en fyret tjenestepiges tøj. Ligeledes sætter en massør og datterens elsker, der skulle være taget på en seks års ekspedition til Antarktis, fut i løjerne.

Lyder det forvirrende? Det er det, men også særdeles underholdende. Så se filmen og grin dig en latterkrampe til. For morsom er den.

Oscar, der havde premiere i oktober 1967 i de franske biografer, bærer tydeligt præg af, at være baseret på et teaterstykke. Hele historien udspiller sig nemlig i nogle få rum i ét og samme, sparsomt garneret med enkelte udendørs scener. Men det gør ikke fornøjelsen mindre.

Louis de Funès, der blev født i 1914, nåede inden sin død i 1983 at medvirke i næsten 150 spillefilm. Han anses af mange for en de mest populære franske komikere gennem tiden og er nærmest verdensberømt for sine raserianfald og koleriske optræden.

Raserianfald og kolerisk optræden er der også masser af gode eksempler på i denne film, hvor Louis de Funès nærmest spiller i et hæsblæsende tempo. Ja, det er faktisk den franske komiker, der bærer filmen oppe fra start til slut.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017