Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i alt: 1.678
UHDTV

UHDTV eller Ultra HD tv (tv med ekstremt høj opløsning), der omfatter såvel 4K som 8K, er en kommende tv-standard oprindelig foreslået af udviklingsafdelingen hos det japanske stats-tv, NHK Science & Technical Rasearch Laboratories. Standarden kommer til at omfatte skærme med en opløsning på mindst 3,840x2.160 pixel og 16:9 billedformat.

Med en opløsning på 3,840x2.160 pixel, også kaldet 4K, vil denne type Ultra HD tv vise fire gange så meget information som et moderne HDTV på samme skærmstørrelse. Opløsningen er med andre ord fire gange højere.

Endnu vildere bliver det med 8K, der vil kunne byde på en 16 gange så høj opløsning som de efterhånden almindelige HD tv-apparater. Her bliver billedopløsningen nemlig på imponerende 7.680x4.320 pixel.

Forskellen mellem de forskellige standarder kan du se her:

UHDTV-opløsning
Kilde: Wikipedia

Flere tv-producenter har allerede vist eksempler på deres kunnen med den kommende 4K-standard på forskellige fag- og forbrugerudstillinger verden over. Indtil videre er tv-apparaterne dog prissat nærmest astronomisk højt, ligesom der endnu ikke er normale tv-udsendelser, der kan give fuldt udbytte af opløsningen.

Filmindustrien og biografer har allerede taget 4K til sig. Det vil sige, at der allerede produceres film med 4K-opløsning, ligesom filmene kan vises for publikum i biografer med 4K-fremvisere.

Det skal dog bemærkes, at i filmindustrien er 4K ensbetydende med en opløsning på 4.096x2.160 billedpunkter. Altså ikke helt det samme som for 4K UHDTV, hvilket blandt andet skyldes et andet billedformat på det hvide lærred.


Tilbage til oversigten
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017