Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Open Range (2004)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Kevin Costner
Medvirkende: Kevin Costner, Robert Duvall, Annette Bening m.fl.
Varighed: 132 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 15. september 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De omrejsende kvægdrivere, Boss og Charley, havner på prærien sammen med deres hjord og medhjælpere, Button og Mose, under et frygteligt uvejr.

Da uvejret er ovre, sender Boss Mose (Abraham Benrubi) til den nærliggende by, Harmonville, efter nye forsyninger. Mose vender imidlertid ikke tilbage, og de to kvægdrivere Boss og Charley tager ind til byen. Her viser det sig, at Mose er blevet godt mulet ned af lokale ranchers.

Byen bliver styret med hård "revolvernæve" af marshal Poole (James Russo) og kvægbaronen Denton Baxter (Michael Gambon), og de er ikke just begejstrede for omrejsende såkaldte free-rangers.

Boss og Charley må gribe til yderligheder for at få retfærdighed. Charley er tidligere pistolmand, og disse færdigheder må han nu ty til.

Filmen er instrueret af Kevin Costner, som også spiller hovedrollen som Charley, og det gør han ganske godt. Han og Robert Duvell (Boss) giver hinanden et godt sam- og modspil. Men ingen western uden en yndig viljestærk kvinde, og hun spilles af Annette Bening i rollen som Sue Barlow.

Det er en typisk western med æresbegreber fra den gang mænd var rigtige mænd, med revolver og riffel ved hofterne. Det var en tid, hvor der var stor forskel på at slå ihjel og myrde. En tid, hvor mænd må gøre, hvad mænd nu engang skal, nemlig det rigtige.

Open Range er utrolig smukt og poetisk filmet, og som sådanne storfilm har den jo nok gjort sig meget bedre i biografen. Men ... 2 timer og 13 minutter er meget lang tid. Der er visse sekvenser, der sagtens kunne have været skåret lidt ned.

Men det er en af de bedre westerns, jeg har set, og det er nok også en, man kan tåle at se igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017