Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Ondt blod (1979)
 
 
  Genre: American Gothic
Instruktør: John Huston
Medvirkende: William Hickey, Brad Dourif, Amy Wright m.fl.
Varighed: 101 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 3. februar 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Hazel Motes (Brad Dourif) er en ung knøs - nys hjemvendt fra krigen til sin fødeby, Toomsboro-Milledkeville, hvor han finder sin families gård i dybt forfald. Selve byen er også i forfald, og der er næsten ingen indbyggere tilbage. Enten er de døde eller også rejst.

Han beslutter sig for, at han vil gøre noget, han aldrig nogensinde ville gøre ellers, og han tager til den nærliggende by Taulkinham. En lille søvnig by, der huser blandt andet den "blinde" prædikant Hawks (William Hickey) og dennes datter - den 17-årige Sabbath Lily (Amy Wright).

Prædikanten og datteren ernærer sig ved at prædike Guds ord og skrabe lidt penge sammen fra godtroende folk. Prædikanten har tilsyneladende blindet sig selv, for bedre at se lyset.

Hazel bryder sig overhovedet ikke om religion og slet ikke om prædikanten - og dog drages han til prædikanten og hans datter. Hazel bryder sig heller ikke om denne religøse fanatisme, og det gør datteren heller ikke. Hun vil hellere have Hazels krop.< br>
Hazel er hendes vej ud af håbløsheden, og hvis hun kan få Hazel, bliver hendes far fri til at gøre hvad han vil.

Men Hazel har lidt andre planer, og beslutter sig for at danne sin egen kirke, "Kirken uden Kristus".

Jeg aner ikke, hvad jeg har set. Var det en komedie, tragedie, tragikomedie, eller hyr? På coveret står der drama, men det er langt mere end det. Filmen hører ind under genren American Gothic, der både kan opfattes som komedie og filosofisk film.

Ondt blod (Wise Blood) byder på et hav af groteske situationer, der udvikler sig til meget sort humor og parodier. Handlingen er så underlig, at man bliver nødt til at se den færdig, for man kan slet ikke se, hvor den vil hen, eller hvad der vil ske.

Filmen byder på mange interessante bipersoner. Blandt andre en tyk luder, evangelister, prædikanter, profeter, plattenslagere i alle afskygninger og landsbytosser.

Hazel Motes spilles af Brad Dourif, som nok bedst kendes som Billy Bibbit i Gøgereden, og giver en forrygende præstation. Det antireligøse vanvid aflæses i de vildt stirrende øjne. Dialogerne i Ondt blod er stærke og nærværende, og giver stof til eftertanke.

Wise Blood er instrueret af John Huston, der også stod bag blandt andet Under vulkanen. Han spiller selv en lille rolle i Ondt blod, som Hazel Motes bedstefar.

Wise Blood er en film, man skal være i humør til at se, og ens tålmodighed kan til tider komme på prøve, men den er absolut værd at se.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017