Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Omsen og Momsen (1987)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Hans Kragh-Jacobsen
Medvirkende: Jess Ingerslev, Tom McEwan, Vici Händel, Lars Bjerregaard
Varighed: 162 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 27. november 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De to børn Omsen (Jess Ingerslev) og Momsen (Tom McEwan) følger de voksnes liv fra børneværelsets nøglehul, og den største af dem - aldersmæssigt - Omsen forsøger at forklare sin lillebror Momsen om livet. Han tager blandt andet udgangspunkt i tv-avisen og forklarer Momsen om begrebet moms.

Der er også det fænomen, der hedder fest, hvor de voksne skejer ud og ter sig underligt. Her må de to knægte erfare, at der er forskel på børn og voksnes udskejelser. Det er sjovt, når det er de voksne, der opfører sig tåbeligt, hvorimod ungerne får skæld ud, hvis de gør det samme.

Der er mange ting, der skal forklares, og det er morsomt.

Den danske tv-serie Omsen og Momsen fra 1987 i seks afsnit fås nu endelig på DVD. Det er et pragtfuldt nostalgisk gensyn, og så afspejler serien 80'ernes politiske ukorrekthed. Moderen - også spillet af Jess Ingerslev - ryger cerutter, fodrer ungerne med pomfrittes og egentlig lader dem være på deres værelse.

Det kan måske virke lidt underligt at se to grand voksne mænd iført børnetøj, ble og sut, men de to herrer Jess Ingerslev og Tom McEwan, der spiller dels hovedpersonerne Omsen og Momsen, dels far og mor og sluttelig mormor og morfar, gør det fremragende uden at det virker plat. Deres to tøjdyr Lullu og Mus får liv af børnene Vici Händel og Lars Bjerregaard.

Hvert afsnit er krydret med humor, lune, charme og dejlige sange, hvoraf nogle huskes endnu, for eksempel "Lulu godnat" og "Omsen og Momsen". Og nu får de ny renæssance.

Instruktør er Hans Kragh-Jacobsen, der også står for musikken og manuskript. Billed og lyd er i top, og man kan heldigvis vælge dansk tekstning.

Jeg kan varmt anbefale at samle hele familien til Omsen og Momsen. Det er humor for store som små. Og som voksen kan man godt få lidt røde ører, når man ser sine handlinger udpenslet og udpint fra børnehøjde.

Så gense eller oplev en omgang gedigen dansk humor set med barneøjne. Og husk, det er aldrig for sent at grine af sig selv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017