Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Olympus Has Fallen (2013)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Antoine Fuqua
Medvirkende: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman m.fl.
Varighed: 115 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 15. august 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Mike Banning (Gerard Butler) er Secret Service agent og var tidligere leder af livvagterne for præsident Benjamin Asher (Aaron Eckhart). Men han faldt i unåde i forbindelse med en tragisk ulykke, hvor præsidentfruen omkom.

Banning har i stedet fået et skrivebordsjob i det amerikanske finansministerium. Jobbet er bestemt ikke hans kop te og det går ud over familielivet.

Men da et statsbesøg i Det Hvide Hus bliver til et voldsomt terroristangreb, hvor præsident Asher og hans stab bliver taget som gidsler, må Banning atter træde til. Da hans tidligere kollegaer stort set alle er blevet dræbt af terroristerne, kan kun Banning redde præsidentens liv og USA fra atomudslettelse.

Så kortfattet kan handlingen i Olympus Has Fallen summeres. Historien vil på ingen måde vinde priser for originalitet eller opfindsomhed. Til gengæld bydes der på masser af rendyrket action fra start til slut.

Skuespillet er generelt i orden, men der på ingen måde kælet for de enkelte roller. Man kommer aldrig rigtig ind under huden på nogen - ej heller hovedpersonen. Man får dog, som indledning, baggrunden for Bannings deroute fra magtens korridorer.

Det kan til tider også være lidt svært at skelne mellem personerne. Særligt, når flertallet udgøres af karseklippede, bistre mænd, der kunne være kommet fra samme form, i ensudseende jakkesæt.

Det er dog ikke det, der trækker mest ned i den samlede vurdering for mit vedkommende. Det er mere, at historien i Olympus Has Fallen ret beset er temmelig uoriginal og lugter langt væk af plagiat.

For når man ser den tidligere Secret Service-agent, udmærket spillet af Gerard Butler, ene mand nedkæmpe hobevis af terrorister på sin vej gennem præsidentens ødelagte embedsbolig, kan det ikke undgå at bringe minder om et af slutfirsernes største actionhits: Die Hard, hvor Bruce Willis ene mand måtte bekæmpe terrorister, der havde besat et højhus ...

Slutningen trækker også lidt ned. Den er nemlig desværre lige så forudsigelig som at juleaften igen i år er den 24. december. Og at der er kvalmende meget gud, fædreland og æblepie over de afsluttende scener.

Ja, historien i Olympus Has Fallen minder påfaldende meget om en tidligere succes. Og skuespillet kunne samlet have været bedre. Men hold da op, det er god, actionspækket underholdning, hvis man kan lade være med at tænke for meget over tingene undervejs.

Olympus Has Fallen er ren drengerøv i de næsten to timer, den triller over skærmen. Det er en film, der kan ses uden forudsætninger og man bliver godt underholdt - særligt, hvis man er til underholdning af den hårdtslående slags.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017