Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Oldboys (2009)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Nikolaj Steen
Medvirkende: Kristian Halken, Robert Hansen, Laura Christensen m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 27. juli 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den ensomme Vagn (Kristian Halken) er målmand på et oldboys fodboldhold. Sammen med de øvrige på holdet og træneren tager han med bus til Sverige for at spille en kamp.

Samtidig bliver John, en professionel, men mindre heldig, bankrøver løsladt fra et svensk fængsel. John når ikke at være ude længe, før han stjæler en bil.

Inden længe når John til en tankstation, hvor han forsøger sig med et "væbnet" røveri. Men tankpasseren stikker af og da bussen med oldboys fodboldholdet kort efter ankommer for at få friske forsyninger af øl, må John agere tankpasser.

Da bussen fortsætter, bliver Vagn glemt. Vagn og John prøver nu sammen at indhente bussen, så Vagn kan blive genforenet med resten af holdet. Det er dog ikke helt nemt at finde en enkelt dansk bus, så rejsen trækker ud og de to vidt forskellige personer lærer efterhånden hinanden at kende.

De finder undervejs sammen med den kønne, enlige mor, Jeanne (Laura Christensen). Og nu begynder jagten på Vagns bus og fodboldhold at udvikle sig til en rejse ind i dem selv og hinanden.

Nikolaj Steen, der startede karrieren som musiker og siden blev musikproducer samt skuespiller, har med Oldboys sin debut som manuskriptforfatter og instruktør. Begge dele er han sluppet rigtig godt fra!

Også de tre hovedrolle-indehavere, Kristian Halken, Robert Hansen og Laura Christensen, gør rigtig gode figurer, med overbevisende og engageret skuespil.

Oldboys-fodboldholdet udgøres af en imponerende samling af gamle, gnavne og eksentriske mænd med blandt andet Ole Thestrup, Leif Sylvester og Elith "Nulle" Nykjær i rollerne. Som den yngre, engagerede træner ses Rasmus Bjerg.

Tina Dickow, der allerede er en verdenskendt og anerkendt musiker, har ikke kun komponeret musikken til Oldboys. Hun står også selv for den iørefaldende fremførelse,
Oldboys er en rigtig god, underholdende og, til tider, dyb film, om forskellige skæbner, der finder hinanden og sig selv på vidt forskellige måder, og med forskellige resultater. Absolut værd at stifte bekendtskab med!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017