Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Oh Happy Day (2004)
 
 
  Genre: Komedie/drama
Instruktør: Hella Joof
Medvirkende: Lotte Andersen, Ditte Gråbøl, Malik Yoba, m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Filmr
Udgivet: 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Hannah (Lotte Andersen) er en yderst kedelig kvinde i en yderst kedelig soveby ved navn Risinge. Hendes kolorit i tilværelsen er veninden Grethe (Ditte Gråbøl), sandkagebagning og naturligvis mand og barn.

Hannah har en lidenskab, og det er korsang i den lokale kirke, og da hun tilfældigt vinder billetter til den nærliggende domkirkes afholdelse af et anerkendt amerikansk gospelspil, drager hun og Grethe til domkirken. Og dette bliver vendepunktet i ikke blot Hannahs liv, men alle andres liv i den lille by.

Det er en banal historie, fyldt med klicheer og steoretype karakterer - men hold kæft - Hella Joffs anden film sparker r.... Man kan ikke lade være med at blive glad, rørt, ked og ikke mindst lattermusklerne bliver rørt.

Gospelpræsten, som ved et uheld, strander i Risinge, spilles blændende af Malik Yoba, ja - jeg er kvinde, og han har altså et eller andet, så man bliver lidt "våd i fugen". To, der også skal fremhæves, er Lotte Andersen som Hannah. Denne kedelige kvinde, med de store koøjne formår at give sin karakter fuld valuta. Og så er der lige Ditte Gråbøl som veninden Grethe. Gråbøl er bare så entusiastisk og totalt overspilllet, men hun gør det godt, og kender sit håndværk.

I det hele talt giver filmen et udtryk for entusiasme, glæde, sorg og eftertænksomhed - og alene soundtracket kan gøre en i rigtig godt humør.

Det er en film om de valg man har i livet, og i bund og grund, bare gribe de chancer, der nu engang imellem kommer forbi ens vej. Også selv om omkostningerne kan være uoverskuelige.

Det er ikke verdens største gospelkor - men de sparker den vildeste røv og giver en sanseoplevelse med et strejf af Jesus. Se den - og bliv i godt humør.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017