Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Offscreen (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Christoffer Boe
Medvirkende: Nicolas Bro, Lene Maria Christensen. Jakob Cedergren, Trine Dyrholm, Christoffer Boe m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: SF-Film
Udgivet: 20. februar 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Nicolas er gift på syvende år med Lene, og han elsker hende vanvittigt. Men der er knirk i ægteskabet, og Nicolas får den geniale ide, at han vil optage en kærlighedsfilm med dem selv i hovedrollerne. På denne måde kan han redde ægteskabet, og Lene kan genfinde sin kærlighed til ham.

Bevæbnet med et kamera optager Nicolas alt. Og med alt menes alt. Han har det med til foldboldkamp med vennen, på druk, ja - sågar under en filmoptagelse står han og filmer sig selv.

Nicolas besættelse af kameraet bliver en belastning for vennerne, skuespillerkollegaerne, omgivelserne og især Lene, der bliver nødt til at stikke af til Berlin til en hemmelig adresse. Nicolas mister efterhånden job, lejlighed og vennerne

Jeg må lige sunde mig lidt. Offscreen er en af den slags film, hvor man sidder måbende tilbage og tænker: "Hvad pokker er det lige, jeg har set?".

Alle skuespillerne spiller sig selv og alene det gør, at filmen virker utrolig stærk, autentisk og dokumentarisk. Det er gribende at se, hvordan Nicolas Bro langsomt men med usvigelig sikkerhed går i opløsning.

Det er stor dramatisk skuespilkunst, Nicolas Bro lægger for dagen. Man føler og lider med ham, men samtidig bliver man vanvittig irriteret over hans handlemåder og reaktionsmønstre. Man får i den grad lyst til at ruske op i hans store korpus og banke lidt fornuft ind i ham.

Da den lille revne i afgrundens rand pludselig begynder at åbne sig mere og mere, bryder galskaben, skizofrenien og paranoiaen for alvor ud, og Nicolas Bro fortolker dette med så rystende overbevisning, at man faktisk begynder at tro på, at han er rablende gal.

Nicolas Bro er nomineret til Årets Bodil 2007 i kategorien bedste mandlige hovedrolle i Offscreen, hvor han er oppe imod David Dencik (En soap). Rolf Lassgård (Efter brylluppet), Mads Mikkelsen (Prag) og Janus Dissing Rathke (Drømmen)

Nicolas Bro beviser gang på gang, at han er en af dansk filmkunst store skuespillere - han besidder på alle måder en kæmpe talentmasse, som han har vist i blandt andet Voksne mennesker, Mørke og Adams Æbler.

Jeg kan kun varmt anbefale denne rystende film. Offscreen er fantastisk og nytænkende. Nicolas Bro har endnu engang overgået sig selv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017