Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Ørerne i maskinen (1978)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Claude Zidi
Medvirkende: Louis de Funès, Annie Girardot m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 4. juni 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Guillaume Daubray-Lacaze (Louis de Funès) er ikke kun fabrikant. Han er nemlig også opfinder af alskens ting og sager. Og netop en af hans opfindelser skal gøre ham endnu mere velhavende.

Han inviterer derfor en flok japanske forretningsfolk til at besøge sin fabrik, hvor de kan se nærmere på hans snilde. Under den efterfølgende og temmelig fugtige frokost, lykkes det det den opfindsomme fabrikant at lande en kæmpeordre fra japanerne.

Men for at kunne levere, skal der ikke kun ansættes flere medarbejdere på fabrikken. Det bliver nemlig også nødvendigt med en udvidelse af produktionsfaciliteterne.

Men da Guillaume ikke kan få de nødvendige tilladelser til at udvide selv fabrikken, beslutter han at inddrage privaten. Det gør ham dog ikke videre populær hos sin bedre halvdel, Bernadette Daubray-Lacaze (Annie Girardot).

Bernadette, der er lidenskabelig gartner, finder sig dog i både besværet og larmen, men da Guillaume ødelægger hendes drivhus og alle hendes planter, bliver det for meget. Bernadette tager derfor kampen op ...

Historien i Ørerne i maskinen (La zizanie) hører ikke til blandt de bedste. Faktisk er den temmelig tynd. Til gengæld leverer den franske mesterkomiker Louis de Funès i den grad varen, hvilket gør filmen til en aldeles udmærket oplevelse.

Skuespillet er som sådan fint. Overspillet og med en masse falden-på-halen komik i løbet af den halvanden time, filmen løber over skærmen. Ganske som det sig hør og bør i en komedie af denne type.

Ørerne i maskinen kan ikke betegnes som den bedste film med Louis de Funès (kendt fra blandt andre Oscar og Det rabler for Rabbi Jacob). Men den hører til blandt en af de bedre, og er derfor absolut værd at stifte bekdtskab med. Eller, selvfølgelig, gense.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017