Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Obsession (1976)
 
 
  Genre: Drama/thriller
Instruktør: Brian De Palma
Medvirkende: Cliff Robertson, Geneviève Bujold, John Lithgow m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. maj 2007
Anmeldt af: Zenia Fruerlund
 
 
Michael (Cliff Robertson) og Elizabeth Courtland (Geneviève Bujold) har netop fejret deres 10 års bryllupsdag til et større arrangement. Michael har et perfekt liv, hvor både penge og kærlighed er et overflødighedshorn af lykke. Han elsker sin kone og sin 9-årige datter Amy (Wanda Blackman) højt, og han er værdsat af både venner og familie.

Men skæbnen har lagt et brod i Michaels liv og samme aften kidnappes hans kone og datter. Michael vil gøre alt for at redde sin familie og går med det samme med til at betale den påkrævede løsesum på en halv million dollars. Politiet er dog slet ikke enig med Michael, og de overtaler ham til at aflevere en kuffert med falske penge og en sender. Kidnapperne flygter med deres gidsler og det værste sker! Elizabeth og Amy bliver dræbt.

Michael går næsten til grunde over tabet af sin elskede familie og han bliver mere og mere indelukket.

16 år efter den forfærdelige ulykke, skal Michael sammen med sin årelange forretningspartner og ven Robert Lasalle (John Lithgow) til Firenze i Italien, og Robert håber at kunne få pustet lidt liv i sin ven på denne tur.

Men under et besøg til den kirke i Firenze, hvor Michale mødte Elizabeth for første gang, møder han en kvinde der i den grad ligner hans afdøde kone. Han bliver besat af kvinden som er italiener og hedder Sandra Portinari (Geneviève Bujold) og forelsker sig hovedkuls i hende.

Måske er hun hans chance for at gøre det forfærdelige, der skete 16 tidligere, godt igen.

Men Michaels venner frygter for hans sindstilstand. Han overbeviser sig selv mere og mere om at Sandra er Elizabeth, og da Sandra kort før deres bryllup også bliver kidnappet, synker Michaels verden i grus endnu engang.

Dette er en thriller af høj kaliber. Med sit psykologiske spil og medmenneskelig følelsesregister, oplever man som tilskuer, dét frustrationsmoment som Michael gennemlever.

Dog må det tilføjes, at plottet er ret gennemskueligt, og overraskelserne er ikke de største, der er set på mit billedrørsalter.

Instruktøren Brian De Palma er født den 11. september 1940 og er nok mest kendt for sine film som: Scarface, 1983, Mission Impossible, 1996, Mission to Mars, 2000 og Femme Fatale, 2002.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017