Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Nothing But the Truth (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Rod Lurie
Medvirkende: Kate Beckinsale, Matt Dillon, Alan Alda m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 15. december 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
USA's præsident bliver såret ved et attentatforsøg. Kort tid efter bliver et sydamerikansk land invaderet af det amerikanske militær, angiveligt fordi de har stået attentatforsøget på den amerikanske præsident.

En ung, kvindelig journalist, Rachel Armstrong (Kate Beckinsale), finder dog ud af, at en CIA-agent, Erica Van Doren, kort tid inden invasionen var i det pågældende land. Og ifølge hendes rapport stod landet ikke bag attentatforsøget på den amerikanske præsident.

Rachel opsøger den kvindelige CIA-agent, hvis datter går i samme skole og klasse som hendes egen søn. Agenten benægter alt, men da Rachel får bekræftet historien fra en anden kilde, bliver historien trykt og skandalen ruller.

Rachel nægter, med fuld opbakning fra sin avis, at oplyse den oprindelige kilde til historien. Men da en CIA-agent er blevet afsløret sammen med historien, bliver en undersøgelseskommission, ledet af advokaten Patton Dubois (Matt Dillon), nedsat for at finde kilden.

Da Rachel bliver truet med fængsling, hvis hun ikke afslører sin kilde, ruller avisen det tunge forsvarsskyts, i form af advokaten Alan Burnside (Alan Alda), frem. Alligevel ryger Rachel bag tremmer, da hun foran en dommer nægter at afsløre sin kilde, og avisen ender med at blive idømt dagbøder, mens Rachel er i fængsel.

Beslutningen om fængsling bliver anket til Højesteret af Alan Burnside, da han mener der er tale om brud på grundlovssikrede rettigheder, at forsøge at tvinge Rachel til at afsløre sin kilde. Mens afgørelsen fra Højsteret afventes, må Rachel dog blive i fængsel. Mens hun sidder der, bliver hun skilt og mister forældreretten til sin søn.

Rachel ender med at sidde næsten et år i fængsel, før Højsteret kommer med en afgørelse. Den finder, at fængslingen er berettiget, da der nationens sikkerhed er blevet kompromiteret. Dommeren, der tog beslutningen om at fængsle Rachel, beslutter dog alligevel at løslade hende.

Rachel når dog kun et par timer i friheden, inden hun atter bliver arresteret. Nu med en sigtelse for bevidst at have lækket informationer om en CIA-agent. En sigtelse, der kan koste hende adskillige års fængsel. Men Rachel står fast, og nægter at afsløre sin kilde ...

Nothing But the Truth er en glimrende film med en god og tankevækkende historie. De bærende kræfter i filmen spiller fremragende og filmisk er det en oplevelse. At den så tilmed giver masser af grunde til at reflektere over principper og beslutninger, og det at stå ved dem, gør ikke oplevelsen ringere.

I bund og grund er det historien om en journalist, der skriver en historie, som er tæt på at sikre hende journalistikkens fornemmeste hæderspris, og som nægter at afsløre sin kilde. Historien ender med at koste hende ægteskab, barn og sin frihed.

Alt sammen fordi hun hårdnakket nægter at afsløre sin oprindelige kilde til den betændte historie. Og da man som seer sidst i Nothing But the Truth får afsløret hvem kilden er, kan man ikke lade være med at tænke tilbage for at finde ud af, hvorfor man ikke lige selv kunne regne det ud ...

Absolut en seværdig film. Her er det hele: God historie, godt skuespil med troværdige karakterer og masser af grunde til eftertanke og reflektion.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017