Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
North (1994)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Ror Reiner
Medvirkende: Elijah Wood, Bruce Willis, Dan Aykroyd m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 15. februar 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
North (Elijah Wood) er en helt almindelig dreng, næsten da. Han klarer sig nemlig både godt i skolen, er dygtig til sport, har masser af venner og så videre. Men han er langt fra tilfreds med sine forældre.

Hans forældre er nemlig karrieremennesker og deres arbejde fylder meget i deres hverdag. Alt for meget efter Norths mening. Det begynder at gå ham mere og mere på, og han ender med at blive overtalt til at lægge sag an mod sine forældre - det er vel USA.

North vinder sagen og får nu to måneder til at finde nye forældre, som han vil leve hos resten af sin barndom. North skal ganske enkelt finde sine drømmeforældre.

Alverdens potentielle forældre byder sig til. Og efter en benhård udvælgelsesproces for at begrænse feltet en anelse, begynder en hæsblæsende rejse på tværs af kontinenter og tidszoner.

Norths vej går blandt andet til Texas, hvor er alt er større end alle andre steder, de fantastiske strande på Hawaii og det iskolde Alaska. Alt sammen på rekordtid og mens resten af verden følger hans søgen efter drømmeforældrene.

Rejsen slutter for en stund i en forstad til New York, hvor North synes at have fundet de ideelle forældre og tilmed får dejlige søskende med i købet. Men, men, men ... det er jo trods alt ikke Norths rigtige forældre.

Og så bliver det først for alvor kritisk. For mens uret tikker hastigt mod enden, så tager North en alvorlig beslutning. Han vil give sine rigtige forældre en chance mere. Det gør ham dog ikke videre populær hos alverdens børn eller de, der har fik ham til at begynde jagten på nye forældre ...

Som komedie betraget er North ganske underholdende og glimrende skruet sammen. Der er masser af kendte, dygtige skuespillere med i mindre og større roller, blandt andet Bruce Willis, der fungerer som både fortæller og en art skytsengel for North.

En komedie, som familien vil kunne samles om. Desuden er der nogle gode og velmente pointer undervejs. Ikke mindst, at man skal huske at lytte til sit hjerte, når alt kommer til alt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017