Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
No Right Turn (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: David Noel Bourke
Medvirkende: Laura Bach, Sira Stampe, Tao Hildebrand, Sami Darr m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. marts 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Narkopusheren Johnny (Tao Hildebrand) og hans kone, Nina (Laura Bach), lever et liv i ydersporet.

Johnny har et stort næseproblem. Han har sniffet så meget coke, at han konstant og hele tiden har næseblod. Han vil gerne starte på en frisk og har en mulighed for at købe en bar. Og Nina, ja, hun er bare træt af sin tilværelse.

Efter en livlig aften i byen, hvor Johnny i sin rus bliver sur på to fotograferende mænd på deres stambar, går Nina hjemad. Træt af at hendes mand ikke kan styre sig.

De to mænd, som Johnny tidligere på aftenen har skældt ud for at fotografere, følger efter Nina, og hun bliver overfaldet i en tunnel.

Midt under voldtægten kommer den selvmordsfikserede Monella (Sira Stampe) forbi og får stoppet voldtægten. Dette bliver begyndelsen til et venskab med erotiske undertoner mellem hende og Nina.

Det bliver også starten på nye drømme om et bedre liv. Og hvad er bedre end at at hugge Johnnys opsparede narkopenge og sætte kursen mod varmere himmelstrøg?

No Right Turn er en ny, dansk film, udført af nye ansigter og talenter fra den danske filmundergrund. Og uden støttekroner i bagagen.

Dette bærer den også præg af, dog ikke på nogen dårlig måde. Man kan komme langt på fire år og et beskedent budget på 400.000 kroner. Men man ville nok have kommet endnu længere med et lidt større budget i ryggen.

No Right Turn vil meget, måske for meget, og kan virke en anelse tyndbenet. Men dette modvirkes af flere faktorer. Dels er musikken af Jacob Moth fantastisk. Det er fint tilpasset handlingen og personerne. Stor ros for dette.

Dels hiver det op i bedømmelsen, at de totalt ukendte skuespillere er entusiastiske og har et dejligt naturligt glimt i øjnene.

Især Sira Stampe som Monella og Laura Bach som Nina er dynamik sammen. De virker yderst naturlige og troværdige hver for sig, men sammen er de nærmest en dynamisk duo. Det er forfriskende, og jeg håber da at komme til at se meget mere til disse to talenter.

Den tredje faktor, der hiver opad, er den absurde humor. Det virker hyggeligt og noget så dansk, og jeg har endnu ikke helt forstået, hvorfor handlingen foregår på engelsk - men måske har jeg misset en pointe?

Men alt i alt er No Right Turn af instruktøren David Noel Bourke et frisk pust på den danske filmscene, og jeg ser da bestemt frem til flere film fra hans hånd og ånd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017