Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Nordkraft (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ole Christian Madsen
Medvirkende: Thure Lindhardt, Signe Egholm Olsen, Claus Riis Østergaard, Farshad Kholgi m.fl.
Varighed: 125 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 5. september 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Nordkraft er baseret på Jakob Ejerbos bestsellerroman af samme navn, og ligesom romanen, tager filmen pusten fra en.

Handlingen udspilles i Aalborgs småkriminelle miljø, hvor blandt andre Allan (Claus Riis Østergaard), Steso (Thure Lindhardt), hans kæreste Tilde (Pernille Vallentin Brandt), Maria (Signe Egholm Olsen) og hendes kæreste Asger (Thomas Corneliussen) forsøger at overleve det kaotiske liv, de fører, med sprut, stoffer og gamle traumer. Og dog forsøger de at holde liv i deres drømme og kærlighed.

Maria er pusherfrau for Asger, og hun tager jævnligt turen fra Aalborg til Staden efter stoffer, udover det sørger hun for kaffe til kunderne. Maria drømmer om et andet liv, hun er ved at blive kvalt i hjemmet. Asger pusher i det små, men har store drømme om at blive tatovør. Derfor sidder han i ledige stunder og tatoverer på skindet af en halv gris.

Allan er kommet tilbage til Aalborg efter fire år på en coaster. Nærmest en flugt fra politi, dårligt selskab og junk, men nu er han tilbage efter coasteren coasteren i brand, og han blev vansiret i ansigtet. Hans drøm er, at nu skal livet være ordentligt. Han vil have en lejlighed, job og kæreste, men det er ikke altid lige let at slippe fortidens synder.

Steso, hvis borgerlige navn er Thomas, er flygtet ind i junk-tågerne, men har dog bibeholdt sin hyperbegavelse og alle sine intellektuelle bøger, men han er ved at gå kold og ved, at han skal træffe et valg, hvis han vil overleve og opfylde sin drøm. En drøm, der er rimelig banal - han vil være clean og giftes med Tilde.

Det er en fantastisk realistisk film, der på en gang er humoristisk, , voldelig, kærlig, nærværende og kaotisk.

Man føler med disse forvirrede mennesker med hver deres dybe ar i sjælen. Karaktererne er håndgribelige og fanden-i-voldske. De unge skuespillere, instruktøren Ole Christian Madsen, har fundet frem til, gør deres til, at Nordkraft bliver en uforglemmelig oplevelse
Jeg vil gætte på, at med Nordkraft, er der blevet udklækket den kommende generations nye, danske skuespillere. Især Thure Lindhardt som Steso og Signe Egholm Olsen som Maria, er værd at lægge mærke til. De lægger op til noget stort.

Nordkraft udkommer i en ualmindelig lækker 3-disc udgave, og ekstramaterialet er et overflødighedshorn af dimensioner. Disc 2 varer cirka tre timer og indeholder blandt andet "fra bog til billede", fraklippede scener, bag om filmen, skuespillernes kommentarer, Aalborg sightseering og meget mere.

Disc 3 indeholder hele det originale soundtrack med blandt Gasolin, The Raveonettes og Nephew. Fedt.

Jeg kan varmt anbefale Nordkraft, som bare har det hele. Jeg glæder mig til at se, hvad Ole Christian Madsen kommer ud med næste gang, og jeg glæder mig endnu mere til at se skuespillerne i nye præstationer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017