Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Noma My Perfect Storm (2015)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Pierre Deschamps
Medvirkende: René Redzepi m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Dansk og engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 7. april 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Han er køkkenchef i en af verdens bedste restauranter. Har to af de eftertragtede stjerner i Michelin-guiden. Og var med til at placere Danmark (og Norden) på det gastronomiske verdenskort.

Det er selvfølgelig René Redzepi fra restaurant Noma, der er tale om. Og det, der er det egentlige omdrejningspunkt i dokumentaren Noma My Perfect Storm. Det er således hverken restauranten eller maden, der stilles skarpt på.

Og det er egentlig en rigtig god ide. For historien om Noma og den specielle, nordisk-inspirerede mad, der serveres, er vel nærmest fortærsket efterhånden.

Men udenom maden og restauranten kommer man bestemt ikke. For det er jo netop René Redzepis liv. Eller næsten, for der er også familien.

Der er dog absolut ingen tvivl om, at den danske mesterkok ser både Noma og den mad, han har været med til at skabe, som sine børn. Begge dele fylder i hvert fald meget i hans liv.

Jeg føler desværre bare ikke, at jeg er blevet specielt meget klogere på mennesket René Redzepi efter at have set denne dokumentar. For ret beset er det hele fortalt før i bl.a. tv-programmer om Noma.

Og det er lidt synd. For den danske mesterkok virker som en person, der er så meget mere "kød" på, end hvad man her får serveret.

Bortset fra dette, er det ellers en ganske delikat servering, instruktøren byder på. Men han har så også haft god tid til at tilberede den.

Pierre Deschamps har således været med på sidelinjen i over tre år. Fulgt både op- og nedture for René Redzepi, hans team og restauranten. Været med hjemme ved spisebordet og deltaget i de kulinariske eksperimenter hos Noma.

95 minutter. Halvanden time, der, trods manglen på noget egentlig nyt, absolut er værd at bruge på Noma My Perfect Storm. For det er både godt og smukt fortalt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017