Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Noise (2007)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Matthew Saville
Medvirkende: Maia Thomas, Carole Browne, Kent Clifton-Bligh m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC
Udgivet: 15. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Der meldes om syv skuddræbte i Lilydale-toget, Melbourne. Kun en overlever - Lavinia Smart.

En ung kvinde Fiona Michelle Frost, der har været forsvundet et par dage, findes myrdet andetsteds i byen.

Tilsyneladende er der ingen forbindelse mellem massemordet i toget og kvindens død. Men rygterne svirrer, at det er samme gerningsmand.

Politibetjenten Graham, der er stærkt plaget af tinnitus, får en såkaldt light-duty, et skånejob. Han havde håbet på en tjans i flækken Noosa, hvor han og kæresten kunne fede den.
<
Men han udstationeres i en campingvogn tæt på den myrdede kvindes findested. Her håber politiledelsen, at beboerne i nærområdet vil opsøge Graham og det mobile kontor for at give oplysninger, der kan føre til en opklaring.

Det er en ensom opgave. Der sker ikke så meget. Nogle lokale, Craig og Dean, kommer forbi om natten. En lettere tilbagestående ung mand kaldet Lucky Phil og hans hund Bowser kigger også forbi.

Og sådan går de lange nattevagter. Uden de sønderoprivende oplevelser.

Noise er en dybt underlig film. Den er lang og der sker ikke meget. Alt bindes sammen af skuespillet - især af Maia Thomas, der har rollen som den overlevende fra massemordet i toget, og politibetjenten Graham i skikkelse af Brendan Cowell.

Filmen holder ikke fokus på opklaringen af hverken massemordet eller mordet på den unge kvinde. Fokus ligger på afstandstagen, desperation, isolation og afmagt. Hvilket skildres rimelig godt.

Men de 103 minutter føles meget lange og på sin vis også triste. For det gennemgående tema er ligegyldigheden under dække af interesse, hvilket også er historiens store styrke.

Lydsiden er lidt alternativ, og først troede jeg, at min afspiller indimellem var ved at gå i stykker. Men lydsiden skildrer fint, når den tinnitusplagede betjent får sine gevaldige anfald med hylen for ørene. Hvilket er ganske irriterende, men godt skildret for tilskueren.

Noise er absolut værd at se, hvis man vel at mærke ikke regner med action eller fuld opklaring af mordene. Disse "små" detaljer er det op til tilskueren selv at stykke sammen på de 103 minutter.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017