Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Nøgle Hus Spejl (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Michael Noer
Medvirkende: Ghita Nørby, Sven Wollter, Trine Pallesen m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. marts 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Lily (Ghita Nørby) og Max (Jens Brenaa) har været gift i halvtreds år. Nu bor de på plejehjemmet Sofiehus, da Max har haft hjerneblødninger, og nu er ude af stand til at passe på sig selv.

Max sidder umælende i sin kørestol, ude af stand til at kommunikere, tage tøj på selv eller spise. Det er Lily, der vælger hans tøj om morgenen, giver ham mad og kører ham rundt. Hun føler sig fanget på Sofiehus, for hun er jo rask og rørig, og opfatter sig selv som fuldstændig malplaceret.

Hun er til overs til den daglige stolegymnastik og dans. Hun er ikke "gammel" nok til banko. Hun vil så meget andet, blandt andet en tur til Paris.

En dag flytter en ny beboer ind på plejehjemmet. Endda lige overfor Max og Lilys værelse. Det er Erik (Sven Wollter), også kaldet Piloten, der er en frisk-fyr-agtig-mand med humor, charme, varme og fyldt med spilopper.

Trods sin Parkinsons har Erik det fint. Så det varer ikke længe, før amorinerne flyver rundt på Sofiehus mellem Piloten og Lily.


Nøgle Hus Spejl er en fantastisk, smuk kærlighedshistorie om to ældre "tudser", der får en ekstra chance i livet til at føle og mærke kærlighed, erotik, drømme og samhørighed igen. Trods andres misbilligende blikke.

Men filmen viser også, hvor svært det kan være, eller er, at blive gammel. Især når diverse sygdomme snigende begynder at dukke op.

Et andet aspekt er omgivelsernes fordomme og mishag ved, at to rynkede mennesker ikke bare stiller sig tilfredse med bankospil. Men derimod kaster sig ud i et erotisk eventyr.

Det er instruktøren Michael Noers tredje spillefilm, og i denne er han gået over i en helt anden boldgade. Han har før stået bag den barske fængselsfilm R og den socialrealistiske Nordvest.

Michael Noer har da også valgt en af Danmarks største skuespillere til at give et troværdigt billede af alderdommen. Nemlig gnistrende Ghita Nørby. Hun er filmen og teaterets , der altid giver alt i sig.

Det gør hun også i Nøgle Hus Spejl. Med fynd og klem, må man sige. Hendes med- og modspil med svenske Sven Wollter er ganske enkelt forrygende.

Sven Wollter hører til den svenske skuespiller-elite og kendes blandt andet fra rollen som Van Veeteren i for eksempel Van Veeteren - Münsters Sag.

Jeg kan på det varmeste anbefale Nøgle Hus Spejl. Det er en fantastisk hjertevarm film og kan sagtens tåle et par gensyn eller mere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017