Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Nøddebo Præstegaard (1934)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: George Schnéevoigt
Medvirkende: Hans Egede Budtz, Hans Kurt, Karin Nellemose m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 15. november 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Nordisk Film har nu restaureret den folkelige komedie Nøddebo Præstegaard fra 1934 og udsendt den på DVD. Jeg tør vove den påstand, at alle på et eller andet tidspunkt har set Nøddebo Præstegaard, enten i TV eller måske som en fast juletradition som teaterstykke.

De tre studerende brødre, Gamle, Corpus Juris og Nicolai, har fået en invitation til at holde jul hos præsten i Nøddebo. Og at holde jul i en gammel præstegård på landet, se - det er en rigtig jul.

På præstegården bor også præstens unge døtre, og det gør det hele jo lidt mere festligere for de tre ungersvende. Nicolai forelsker sig straks i døtrene, men de har kig på brødrene, derimod bliver han forfulgt af den ikke helt så smukke Maldrubine.

Der er de sædvanlige forviklinger, uheld og hvad man ellers kan forvente i en folkekomedie, men trods alt bliver det en uforglemmelig jul for alle parter.

Selvfølgelig bærer filmen præg af at være produceret i 1934, men den er trods alt værd at se og ikke mindst høre. Lyden er rimelig renset for skrat og snavs.

Nøddebo Præstegaard er så stueren og harmløs som noget kan være, så her kan alle være med. Især er jeg helt vild med det gamle danske sprog, og det tidsbillede, den giver.

Så frem med pebernødderne, fødderne op og nyd et stykke dansk historie, og en ting der i den grad overraskede mig, var mit lånebarn på syv år. Han er helt vild med den originale udgave af Nøddebo Præstegaard. På trods af at skuespillerne "taler mærkeligt" og den er i sort/hvid.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017