Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Niko & De Flyvende Rensdyr (2008)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: Kari Juusonen, Michael Hegner
Medvirkende: Niko, Julius, Wilma, Sneblomst m.fl.
Varighed: 77 minutter
  Originalsprog: Finsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 1. december 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Rensdyret Luna er enlig mor til Niko. Et resultat af et one night stand mellem hende og en han fra Julemandens Kanekorps.

Nikos højeste ønske er at blive som sin far, selvom han ikke kender ham. Men faderen kan da kun være en helt, når han er med i kanekorpset. Men Niko kan ikke flyve trods ihærdige forsøg, godt hjulpet af sin ven flyveegernet Julius.

Hele flokken bor i Mosdalen og har strenge ordrer om ikke at forlade dalen. For ulvene lurer derude, men kender heldigvis ikke Mosdalen. Niko sætter sig for at træne ude på Gevirbakken, der er uden for det sikre område.

Hans veninde, Sneblomst, er også med og ser beundrende til, mens Niko forsøger at flyve, men det eneste han er god til, er at falde. Julius griber dem på fersk gerning og beordrer dem hjem. Men desværre for sent ... Ulvene har fået færten af dem, og de er sultne.

Nu må flokken finde andre græsgange, og det er Nikos skyld. Han er så tynget af skam, at han beslutter sig for at finde Julemandens Fjeld og sin far. Det bliver en farefuld færd, for ulvene lurer derude.

Niko & De Flyvende Rensdyr (Niko & the Way to the Stars/Niko - Lentäjän poika) er en international produktion mellem finske, tyske og irske produktionsselskaber, og med animationsfilmselskabet A-Film i ryggen har de skabt denne julefilm. A-Film har tidligere stået bag successer som Terkel I Knibe og Rejsen til Saturn.

Instruktørerne bag er danske Michael Hegner, der kendes fra succesen Hjælp, Jeg Er En Fisk og Den grimme ælling og MIG, og finske Kari Juusonen.

Tilsammen har de skabt en pragtfuld animationsfilm fyldt med sødme, spænding, uhygge og dejlige figurer. Handlingen er helt i top, selvom jeg nok vil anbefale, at helt små poder ser Niko & De Flyvende Rensdyr sammen med en voksen.

Der er en del dramatiske scener i, der kan virke meget voldsomme og uhyggelige. Det visuelle er fantastisk. Det er ualmindelig godt lavet og giver den perfekte stemning til handlingen.

De danske stemmer leveres blandt andet af Oliver Ryborg (Niko), Jens Jacob Tychsen (Julius), Lars Dittmann Mikkelsen (Sorte Ulv) og Kaya Brüel (Wilma), og de falder fint i hak med animationerne.

Ekstramaterialet byder på et besøg i Julemandens hjemstavn, Rovaniemi i Finland (ja, vi andre ved jo godt, hvor Julemanden bor, men det er jo delvist en finsk produktion), Julius julesang samt trailer.

Niko & De Flyvende Rensdyr er en dejlig julefilm, som kan nydes af små som store. Så frem med juleknas og godter, sæt Jer godt til rette og nyd dette dejlige eventyr.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017