Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Nice to meet you (2006)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Fenar Ahmad
Medvirkende: Afviste irakiske asylansøgere
Varighed: 50 minutter
  Originalsprog: Irakisk
Distributør: BeoFilm
Udgivet: 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Center Avnstrup ved Hvalsø på Midtsjælland huser omkring 550 irakiske afviste asylansøgere. De er tæt på fase 3, der betyder at de bliver udvist fra Danmark.

Instruktøren Fenar Ahmad, der selv har prøvet at være gennem Sandholm-lejren som barn, har fulgt en lille flok beboere på centret gennem et år.

Han lader dem selv fortælle og giver dem hermed mulighed for at dele deres refleksioner, tanker, uvished, frygt og frustrationer med os, der heldigvis ikke er i samme situation.

Mange af disse beboere er blevet flyttet fra center til center, og nogle har sågar været kastebold i op til syv år. En familie på fire personer bor på gennemsnitligt 20 kvadratmeter. Deres hverdag går hovedsageligt med at se tv. En kvinde fortæller, at hun på et andet center havde bedt om at komme på dansk kursus. Det kunne ikke lade sig gøre, men hun kunne komme på et engelsk kursus.

Mange af beboerne har familie i Danmark, og kan ikke forstå, hvorfor de skal sendes tilbage til Irak. Et land, de ikke har haft kontakt med i mange år. De ønsker blot at være hos deres familie i tryghed og sikkerhed.

Deres frustrationer er til at tage at føle på, og det er en vigtig dokumentarfilm, Fenar Ahmad har begået. Han vandt da også Salaam Prisen 2007 for Nice to meet you. Prisen uddeles af Salaam.dk. der er en flerkulturel filmfestival.

Nice to meet you er et glimrende indlæg til den danske asyldebat, der raser i disse tider. Jeg håber da, at politikerne gider give 50 minutter af deres tid til at se denne dokumentar.

Det er et isnende indblik i menneskers liv, der er afviste, udstødte og befinder sig bag hegn. Her skal de foruden at vente, beabejde sygdomme, traumer og frygten for at blive sendt tilbage til Irak.

Jeg kan varmt anbefale at se Nice to meet you. Et frygtelig indblik i en tom hverdag og dog er der plads til et glimt i øjet og lidt humor.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017