Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
New York City Serenade (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Frank Whaley
Medvirkende: Freddie Prinze Jr., Chris Klein, Jamie-Lynn Siegler m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 25. marts 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Owen (Freddie Prinze Jr.) har ikke verdens bedste eller mest interessante job. Men han har en dejlig kæreste, Lynn (Jamie-Lynn Sigler), og han er inviteret med til en mindre filmfestival for at præsentere en kortfilm, han har lavet.

Lynn, der har været med til at betale for filmen, skal selvfølgelig med til filmfestivalen. Og Owen glæder sig selvfølgelig til både at kunne præsentere sit værk og være sammen med sin kæreste.

Inden turen bliver han dog lokket med til en privat studenterfest af sin bedste ven, Ray (Chris Klein), der platter sig gennem tilværelsen og drikker alt for meget. Ved festen ender Owen under dynerne med en af pigerne,

Lynn finder selvfølgelig ud af Owens sidespring, og dropper ham på stedet. Owen tager derfor af sted til filmfestivalen sammen med Ray. Ray har drukket tæt om bord på flyet og stiller sig ikke tilfreds med at skulle på et mindre hotel nær lufthavnen, hvor et værelse ellers venter på Owen og ledsager.

I stedet platter Ray sig til en suite til dem på byens dyreste hotel, hvor han straks går i amok i minibar og roomservice. Han platter sig også til en limousine til at fragte dem til filmfestivallen og visningen af Owens film, ligesom han uden hæmninger lokker Owen med til den efterfølgende fest og prisoverrækkelser, der ellers er kun for inviterede.

Efter festen, hvor Owen får nogle gode branchekontakter og Ray stjæler en af priserne, bliver de smidt ud af suiten på det dyre hotel, da Rays plat bliver afsløret. Det får venskabet til at krakelere og Owen ender med at drage mod Californien.

Nogle år senere vender Owen tilbage til New York. Han har skabt sig en karriere i Californien indenfor reklamefilm og opsøger nu sin gamle ven. Det viser sig at Ray trods alt har lyttet lidt til Owens sidste skideballe. Han har droppet sprutten, fået et fast job og er generelt blevet voksen.

Hvis du er på udkig efter en actionfilm, skal du gå langt uden om New York Serenade. Er du til gengæld til halvanden times fordybelse med fantastisk skuespil, så går du langt fra galt i byen med denne film.

De to hovedrolleindehavere spiller med stor overbevisning og indlevelse i deres respektive roller. Man føler som seer, at man kommer med ind under huden på Owen og Ray. Ikke mindst Ray, der opfører sig som et jordens største fjols, men som man alligevel ikke kan lade være med at holde af.

New York City Serenade handler om venskab og hvordan venskab ender med at overvinde selv store kriser. Intet nyt under solen der, men det er sgu flot pakket ind og leveret.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017