Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Lassie 1 (1989)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Forskellige
Medvirkende: Lassie m.fl.
Varighed: 65 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 29. april 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Alle, store som små, kender hunden Lassie. Den bedårende collie, der er lidt smartere end gennemsnittet, har da også været genstand for et utal af fortolkninger i såvel film som tv-serier.

On-Air Video er nu på banen med en tv-serie fra slutningen af 1980'erne og starten af 1990'erne. Fornemt delt op med tre afsnit på hver af de fire DVD-film, hvoraf jeg fik fornøjelsen af at anmelde den første i rækken.

Serien er blevet døbt Lassie (The New Lassie), og er på mange måder et herligt, nostalgisk gensyn for alle gamlinge på min egen alder eller deromkring, der kan huske de oprindelige film i sort-hvid. Her er scenen så blot sat i langt mere moderne omgivelser i en amerikansk forstad.

Denne DVD består som sagt af tre episoder. I den første bliver Lassie gode venner med en autistisk dreng, som hun overnatter os. Men næste morgen hopper Lassie ud af et åbent vindue og drengen følger efter, med efterfølgende forviklinger.

Anden episode handler om en forgiftet å, som gør datteren i Lassies familie syg. Senere bliver familiefaderen overfaldet af giftudslipperne og ender i åen uden mulighed for selv at komme op. Lassie træder følgelig i karakter og sørger for at skaffe hjælp.

I tredje episode jagter Lassie en kat og ender i lastbil, hvor hun bliver lukket inde. Nu går turen mod storbyen, hvor Lassie bliver lukket ud i en forvirrende ny verden. Hun finder dog hurtigt en ven og ender med at blive genforenet med sin elskede familie.

Lassie-filmene er primært rettet mod det yngre publikum. Men her kan alle være med, store som små! Det er ikke stor filmkunst, men bestemt seværdigt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017