Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Need for Speed (2014)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Scott Waugh
Medvirkende: Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots m.fl.
Varighed: 125 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 7. august 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Efter et ulovligt gaderæs, ryger Tobey Marshall (Aaron Paul) bag tremmer for manddrab. Egentlig var rivalen Dino Brewster (Dominic Cooper) den skyldige, men han har sørget for, at alle beviser pegede på Tobey.

Da Tobey kommer ud af fængsel, har han kun én ting i tankerne: Hævn. Og midlet skal være et gaderæs om millioner af dollars. Men det kræver både en invitation til ræset og en hurtig bil, som Tobey først må skaffe.

Bilen låner han sig til. En Shelby Mustang, han selv og hans tidligere medarbejdere har renoveret og sat i stand. Med bilen følger dog Julia Maddon (Imogen Poots), der insisterer på at køre med - ellers kan Tobey glemme alt om at låne den potente øse.

Med hjælp fra Julia og sine tidligere medarbejdere får Tobey skaffet en invitation. Men Dino har ikke til sinds, at lade Tobey deltage i ræset, så vejen over USA til San Francisco, hvor løbet skal foregå, bliver med livet som indsats og ikke uden omkostninger.

Shelby Mustangen bliver totalskadet og Julia ender på hospitalet. Men så "låner" Tobey en bil, der officielt ikke findes. Og så er der ellers dømt ulovligt ræs for alle pengene, hvor ikke kun konkurrenterne skal besejres, men også politiet, der vil gøre alt for at stoppe ræset.

Need for Speed er et overflødighedshorn i biler, der er uden for normale menneskers rækkevidde andet end i fugtige drømme. Blandt de firehjulede lækkerier finder, udover den allerede nævnte Shelby Mustang, man Koenigsegg Agera (faktisk hele tre), Lamborghini Sestro Elemento og McLaren P1 - for blot at nævne nogle få.

Man får tilmed lov til at nyde dem for fuld udblæsning i intense og realistiske ræs. For modsat mange andre film af denne type, er det ikke optagelser skabt i en computer, men den ægte vare - med ægte biler og ægte mennesker bag rattet.

Selv de luksusbiler, der får et mindre heldigt endeligt, er rigtige biler. Dog ikke den ægte vare, men i stedet kopier, bygget til formålet. Eller ødelæggelse, om man vil. Det kan man ikke andet end tage hatten af for, i disse tider, hvor alt efterhånden er computerskabt.

At det så tilmed er hamrende flot filmet, gør bestemt ikke oplevelsen ringere. Det er så man nærmest selv kan lugte benzinosen og dækrøgen!

Desværre falder kæden, eller måske rettere hjulene, af, er når snakken kommer til selve historien i Need for Speed. For den er ikke bare frygtelig tynd, men også tænderskærende forudsigelig fra start til slut. Og visse scener mangler et vist hold i realisme-universet.

Det er i den grad synd, for det trækker gevaldigt ned i den samlede vurdering. Det gør ligeledes nogle af skuespilpræstationerne, der ikke ligefrem er prangende. Dog gør Aaron Paul en mere end hæderlig indsats, og faktisk bringer en grad af troværdighed ind i rollen.

Man kommer dog ikke uden om, at Need for Speed er drengerøvsfilm med megastort D! Og er man til fede øser og ræs, hvor historien er det sekundære, så går man bestemt ikke galt i byen med denne film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017