Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Nat uden nåde (1968)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Hubert Cornfield
Medvirkende: Marlon Brando, Rita Moreno, Pamela Franklin m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelskk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. august 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En ung unavngiven rig arving (Pamela Franklin) stiger af i Orly Lufthavnen i Paris og sætter sig ind i den ventende Rolls Royce. Kort tid sætter en anden person sig ind på bagsædet til hende, og det går op for hende, at hun er blevet kidnappet.

Chaufføren Buddy (Marlon Brando) og medkidnapperen Leer (Richard Boone) sætter kurs mod det ensomt beliggende sommerhus Villa Vive et sted ude ved kysten. Her støder to andre gerningsmænd/kvinde til, stewardessen (Rita Moreno) og hendes bror Wally (Jess Hahn) til.

Planen er ganske simpel. Faderen til den kidnappede pige skal blot betale løsesummen, så vil der intet ske pigebarnet, og kidnapperne kan leve i sus og dus i Portugal.

Men ... planer har det med at vælte, og det gør det også her. Nervepresset er stort og der er indbyrdes spændinger.

Den geniale plan begynder at vakle, og snart går det grueligt galt.

Nat uden nåde (Night of the Following Day) er en langsommelig affære, selvom plottet som sådan er udmærket, men filmen er dræbende
kedelig. Især hen imod afslutningen, som foregår i bælgravende mørke, så man har en fornemmelse af, at skærmen er gået i sort.

Derimod løfter det op i karakteren, at skuespillet er fremragende og dialogerne gode. Især er Marlon Brando og Rita Moreno værd at nævne. Desværre er der en del fejl i de danske undertekster, ikke at de ikke er oversat korrekt, men der er en del trykfejl og manglende ord, og det virker sjusket.

Det er ikke verdens bedste film, men den har sine øjeblikke, selvom der er lidt langt imellem. Men en okay film til en søndag, hvor der bare skal slappes af.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017