Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Narnia (2005)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Andrew Adamson
Medvirkende: Georgie Henley, William Mosely, Skandar Keynes m.fl.
Varighed: 137 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 25. april 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Under blitzen i London under 2. Verdenskrig bliver de fire søskende, Peter, Edmund, Susan og Lucy, sendt i sikkerhed på landet hos en professor.

En dag leger ungerne skjul, og Lucy gemmer sig i et kæmpe garderobeskab. Og her finder hun indgangen til en anden verden, landet Narnia.

Landet har mange sære indbyggere. Her er trolde, fauner, talende dyr og mystiske fabelvæsner. I starten tror de andre børn ikke på Lucys historie om Narnia, men på et tidspunkt kommer alle ungerne dertil.

Som det hør og bør sig i et eventyr, er der også grusomme personer. Den Hvide Heks holder landet i et jerngreb og den gode løvegud Aslan er fordrevet. Men ... profetien fortæller, at fire menneskebørn en dag vil fordrive Den Hvide Heks og dermed redde Narnia. Og således starter eventyret.

Narnia er utrolig smukt optaget, og ungerne spiller fortryllende. Det er et eventyr, som blot skal nydes og ikke gennemanalyseres. Det er det gode mod det onde, og sådan skal eventyr blot være.

Dog synes jeg, der er en kende voldsom og bombastisk, set med "små" øjne, og censuren siger da også 11 år. Den computerskabte gudeløve Aslan virker en kende sløv og lidt for meget kæledyrsagtig, men som skrevet, det er et eventyr. Derimod er de talende bævere simpelthen et hit. Jeg blev helt forelsket.

Ekstramaterialet er et sandt overflødighedshorn, der rummer omkring 10 timers ekstra underholdning, og det er absolut værd at tage et kik på. Her er blandt andet om filmen, børnenes oplevelser under optagelserne, skabningerne i Narnia og meget meget mere.

Alt i alt er man rigeligt underholdt. Der er spænding, fart, drabelige slag og dog er der visse scener, der er hjertegribende.

Det er et storslået eventyr om det gode og det onde samt fire modige børns heroiske indsats for at befri et land fra en ond heks jerngreb.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017