Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Naboerne (1966)
 
 
  Genre: Drama/komedie
Instruktør: Bent Christensen
Medvirkende: Ebbe Rode, John Price m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 9. maj 2006
Anmeldt af: Tommy Hansen
 
 
Naboerne er en totalt fantastisk film, der burde være kendt verden rundt. Der er mange underholdende danske film. Men forholdsvis få, der fortjener en plads i historiebøgerne. Naboerne er en af dem. Sammen med film som "Harry og kammertjeneren" og "Midt om natten".

Naboerne handler om, hvordan man ikke skal takle en konflikt. Den vokser nemlig, og den vokser, vokser og vokser.

Konflikten mellem de to naboer, Gormsen og Sandelund, starter helt nede på sandkasseniveau. Sandelund sælger spøg og skæmt artikler, og han kan bare ikke nære sig.

Men da Sandelunds nabo nægter at slå sin græsplæne, så skifter konflikten gear. Det gør den flere gange derefter. Der er forsøg på forsoning, men forgæves. Konflikten eskalerer og kommer totalt ud af kontrol. Godt hjulpet af "våbenhandleren" ... ups ... den lokale købmand, der profiterer lystigt på konflikten. Med biblen i baglommen og et trist blik. Men profit er profit.

Konflikten ender i femte gear med turbo og det der hele. Filmen er desværre i sort/hvid, for jeg ville godt have set de sidste scener i farver. Milde himmel. Der er gang i den.

Manus er skrevet af Leif Panduro og Bent Christensen. Fremragende arbejde. Naboerne fortjener en plads i verdenshistorien. Ganske enkelt!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017